США не мають підтверджень витоку західної зброї з України - Пентагон

США не мають підтверджень витоку західної зброї з України - Пентагон

Укрінформ
Сполучені Штати не отримали жодних підтверджень, що західна зброя, надана Україні як оборонна допомога, могла бути перенаправлена в треті країни.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Наразі ми не маємо достовірної інформації, яка вказувала б на те, що мало місце будь-яке перенаправлення української допомоги для незаконного використання»,- зауважив офіційний представник Міноборони США.

У цьому зв’язку він підкреслив, що результати на полі бою свідчать самі за себе.

Читайте також: Кислиця у РБ ООН: Звільнення територій - доказ використання західної зброї за призначенням

«Ми й далі бачимо, як українці застосовують можливості, надані США та міжнародним співтовариством для того, аби посилити захист своєї нації та повернути суверенну територію», - підкреслив генерал.

Як повідомлялося, в поширенні інформації про те, що частина зброї, надана Україні західними партнерами, начебто «витікає» цілими партіями в інші країни, зацікавлена насамперед росія. У цьому контексті рф навіть ініціювала засідання Ради Безпеки ООН минулого тижня, де активно поширювала подібні тези. Однак більшість членів Радбезу при цьому заявили, що рф у такий спосіб хоче відволікти увагу міжнародної спільноти від порушень нею резолюції РБ ООН, коли вона закуповувала безпілотні бойові системи в Ірану, щоби застосувати їх по мирних містах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-