Уряд Японії передав Одещині партію потужних генераторів

Уряд Японії передав Одещині партію потужних генераторів

Фото
Укрінформ
Уряд Японії передав Одещині у вигляді грантової допомоги три потужні генератори.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Одеську обласну військову адміністрацію.

«Сьогодні, 15 грудня, Одеська область отримала три потужних генератори. Допомога надійшла від Уряду Японії, який ухвалив рішення про надання Україні грантової допомоги у вигляді генераторів. Програма реалізується через Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН)», - йдеться у повідомленні.

За словами першого заступника очільника Одеської ОВА Бориса Волошенкова, військова адміністрація продовжує забезпечувати райони і громади, установи та організації критичної інфраструктури альтернативними джерелами електроенергії.

«Ми звертаємося за допомогою і до багатьох міжнародних партнерів. На одне з таких звернень відгукнулися в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні», - уточнив Волошенков.

Читайте також: Хорватія передає Україні понад 230 трансформаторів, 50 генераторів уже доставили

Він висловив вдячність представникам Управління Верховного комісара ООН у справах біженців за оперативну реакцію на звернення і надані генератори виробництва однієї з провідних компаній світу «Caterpillar».

Волошенков додав, що Одещина має гостру потребу в генераторах, з урахуванням зниження температури під час зимового періоду. Тому підтримка міжнародних партнерів є вкрай важливою для населення регіону.

Читайте також: Канада передасть Україні 50 генераторних освітлювальних веж

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня уряд ФРН відправив до Одеси дев’ять потужних генераторів загальною вартістю понад 1 млн євро. Зараз вантажівки з генераторами в дорозі до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-