Нідерланди нададуть Україні запчастини та обладнання для ремонту енергетичної інфраструктури

Нідерланди нададуть Україні запчастини та обладнання для ремонту енергетичної інфраструктури

Укрінформ
Нідерланди передадуть Україні трансформатори, кабелі, комунікаційні компоненти для ремонту важливої енергетичної інфраструктури.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на нідерландський уряд.

“Нідерланди підтримають Україну цієї зими матеріалами для ремонту важливої ​​енергетичної інфраструктури. Йдеться про поставку, в тому числі, трансформаторів, комутаційних компонентів і кабелів, необхідних для відновлення роботи електромережі. Цей нідерландський внесок є частиною 180 мільйонів євро, які уряд виділив, щоб допомогти Україні пережити зиму, з яких 18 мільйонів євро – на ремонт життєво важливої ​​інфраструктури”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: США дають Україні на розмінування $91,5 мільйона і допоможуть з обладнанням

Зазначається, що з жовтня росія здійснила численні атаки на енергомережі України. Попри всі старання українців, проводити ремонт стає дедалі важче, зокрема через брак матеріалів. Нідерланди співпрацюють з Європейською комісією для організації логістики. Транспортування в Україну компенсується організацією гуманітарної допомоги ЄС.

“Через російські бомбардування українці зараз мають надзвичайно важку зиму. Багато з них без тепла та світла. Поставляючи трансформатори, кабелі та інші предмети, ми допомагаємо полегшити ці страждання. Ми з Україною з початку війни. Ми будемо продовжувати це робити”, - запевнила міністр внутрішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів Ліше Шрайнемахер.

Читайте також: Австралія передала ІТ-обладнання українським прикордонникам

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди нададуть Україні додаткові 110 мільйонів євро, щоб допомогти з енергопостачанням цієї зими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-