У Німеччині відбулася кардинальна зміна у сприйнятті України - посол Макеєв

У Німеччині відбулася кардинальна зміна у сприйнятті України - посол Макеєв

Укрінформ
Визнання в німецькому Бундестазі Голодомору геноцидом українського народу є результатам багаторічної роботи українців.

Про це сказав посол України у ФРН Олексій Макеєв, коментуючи журналістам голосування за відповідну резолюцію, передає кореспондент Укрінформу.

«Це дуже важливий день. Я дуже радий за це рішення. Це відзнака тієї величезної роботи, яку робили українці протягом багатьох років. Українська громада в Німеччині, українські дипломати, історики, уряд України, Президент України – всі долучилися до цього процесу», - зазначив Макеєв.

Читайте також: Депутати Бундестагу вказали на паралелі між Голодомором і нинішньою політикою рф

На його переконання, в Німеччині насправді відбулася кардинальна зміна в тому, як сприймається Україна. Посол зауважив, що дуже хотів би, щоб тема України стала для кожного німця «чимось особистим».

Те, як усі демократичні партії в Бундестазі об’єднали зусилля, аби опрацювати текст документа та схвалити його, як раділи депутати в сесійній залі, як підтримували один одного у промовах, - усе це показує, що Україна стає чимось дуже особистим. І не лише для депутатів, а й для мільйонів німців, які відкривають для себе Україну та приймають її у свою сім’ю, в нашу спільну європейську сім’ю, відзначив посол.

Читайте також: Європа має захищати свої цінності разом з Україною - посол Макеєв

Він також висловив вдячність уряду ФРН, який підтримав це рішення.

Як повідомлялося, у середу, 30 листопада, більшістю голосів – трьох партій урядової коаліції та найбільшої опозиційної сили, блоку ХДС/ХСС – було схвалено резолюцію про визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-