Європа має захищати свої цінності разом з Україною - посол Макеєв

Європа має захищати свої цінності разом з Україною - посол Макеєв

Укрінформ
Цінності, про які Європа говорила десятиріччями, наразі доводиться захищати, і саме це робить Україна.

Про це заявив посол України в ФРН Олексій Макеєв, виступаючи на заході, організованому Фондом Конрада Аденауера, передає кореспондент Укрінформу.

Десятиріччями в європейських столицях дискутують на тему, що власне є європейська солідарність, що є європейські цінності, права людини та демократія.

"Треба відстоювати та захищати ці цінності. Україна зрозуміла це упродовж останніх 8 місяців", - сказав посол.

Читайте також: Підтримка України відповідає національним інтересам Канади - Фріланд

Він визнав, що українці, так само як і європейці, могли краще підготуватися до війни. Але, додав він, добрим є те, що європейська солідарність виявилася такою сильною саме в 2022 році, і "Європа прийняла сердечно українців в обійми, що стало новим виміром європейської солідарності, яка має ті ж самі барви - жовто-блакитні. Це круто - бути українцем у Європі", - сказав Макеєв.

Водночас він закликав європейців подивитися на війну очима українців.

Читайте також: Німецькі БМП і ракети для Iris-T SLM уже в Україні

Журналістам Макеєв зазначив, що, як і всі вітчизняні дипломати, бачить своїм завданням, аби Україна не була залишена на самоті, щоб коаліція підтримки залишалася міцною, була зброя, ресурси для підтримки економіки, та щоб всі біженці були захищені й незабаром змогли повернутися додому в Україну, яка перемогла.

З "Європейською промовою" на заході виступив і президент Європейського інвестиційного банку Вернер Хоєр. Він пообіцяв надати нашій країні повну підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-