Зеленська — до британців: Сподіваємося, що наближення Різдва не змусить вас забути про нашу трагедію

Зеленська — до британців: Сподіваємося, що наближення Різдва не змусить вас забути про нашу трагедію

Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська, яка перебуває з візитом у Лондоні, закликала не забувати в період різдвяних свят про долю українців, які борються за своє життя через російське вторгнення.

Про це вона сказала під час інтерв’ю для програми “Today” на BBC Radio 4, передає Укрінформ.

“Це війна протилежних світоглядів, війна за цінності. Важливо, щоб вони збереглися. Це боротьба за правду і людські цінності”, - сказала Перша леді.

Попри те, що люди втомилися від війни, Зеленська закликала британців не звикати до трагедії того, що відбувається в Україні в період зимових свят.

Читайте також: Зеленська домовилася з дружиною Ердогана про евакуацію двох дитячих будинків з Одещини

“Ми сподіваємося, що наближення Різдва не змусить вас забути про нашу трагедію і звикнути до наших страждань”, - додала вона.

Олена Зеленська, яка пізніше у вівторок має виступити перед парламентом Великої Британії, також висловила сподівання, що Лондон продовжуватиме пропонувати політичну, фінансову та гуманітарну допомогу Україні.

Читайте також: Блекаут - не найстрашніше: Зеленська вважає, що українці стануть сильнішими через війну

Як повідомляв Укрінформ, Перша леді України Олена Зеленська в Лондоні зустрілася з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком та його дружиною Акшатою Мурті.

24 жовтня колишній канцлер скарбниці Сполученого Королівства Ріші Сунак був обраний новим лідером Консервативної партії й прем’єр-міністром Великої Британії.

19 листопада Сунак відвідав Київ, де зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-