Зеленська домовилася з дружиною Ердогана про евакуацію двох дитячих будинків з Одещини

Зеленська домовилася з дружиною Ердогана про евакуацію двох дитячих будинків з Одещини

Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська домовилася з дружиною президента Туреччини Еміне Ердоган про евакуацію двох дитячих будинків із Одеської області.

Про це дружина глави Української держави розповіла в інтерв'ю російській службі ВВС, повідомляє Укрінформ.

«Наразі з пані Еміне Ердоган (дружина президента Туреччини) ми домовилися про евакуацію двох дитячих будинків з Одеської області. Дуже маленькі діти до трьох років, яким небезпечно зараз бути в Україні. І вже, я думаю, за кілька тижнів вони поїдуть до Туреччини», – сказала Зеленська.

Водночас перша леді наголосила, що не відчуває втоми від російсько-української війни серед своїх колег. Вона висловила подяку за те, що всі вони розуміють, що війна в Україні – це глобальна війна, війна світоглядів. «Тут кожен обирає, з ким він. І вони зі мною. Вони з нами. Усі мої колеги по саміту (Саміт перших леді та джентльменів – ред.), ми багато чого робимо разом. Деякі з них мають такий тісний контакт, що ми можемо під час зустрічі пропускати формальні десять хвилин на вітання – і відразу починати говорити про наші проєкти», – додала Зеленська.

Вона уточнила, що розвивається дуже багато проєктів – гуманітарна допомога, евакуація дітей з України. У цьому контексті перша леді розповіла, що з перших днів війни розпочалася евакуація дітей із онкологічними захворюваннями. Зеленська наголосила, що у цьому питанні величезну роль відіграли її колеги з інших країн – дружина президента Польщі Агата Дуда, дружина президента Франції Бріжит Макрон та перша леді Німеччини Ельке Буденбендер.

Читайте також: Зеленська подякувала жінкам-лідерам за підтримку України та прихисток переселенців

Як повідомлялося, 24 лютого розпочалося повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-