Президент Південної Кореї обіцяє збільшити гумдопомогу Україні

Президент Південної Кореї обіцяє збільшити гумдопомогу Україні

Укрінформ
Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль пообіцяв збільшити обсяги гуманітарної допомоги для України на тлі російського вторгнення.

Про це він заявив у неділю на полях саміту країн Південно-Східної Азії в Камбоджі, передає Укрінформ із посиланням на Yonhap.

Юн Сок Йоль наголосив, що вторгнення росії в Україну є порушенням міжнародного права та загрозою життю та правам українців.

Він сказав, що слід поважати суверенітет, територіальну цілісність і політичну незалежність України, і що Південна Корея й надалі збільшуватиме гуманітарну допомогу охопленій війною країні.

Читайте також: КНДР заперечує, що укладала угоди з рф щодо постачання зброї

Як повідомляв Укрінформ, Південна Корея вперше продасть Сполученим Штатам артилерійські снаряди калібру 155 мм, які будуть призначені для подальших поставок на потреби українських сил.

Минулого тижня міністр оборони Південної Кореї Лі Чон Соп здійснив візит до Сполучених Штатів, де зустрівся, зокрема, з главою Пентагону Ллойдом Остіном. За інформацією WSJ, саме тоді сторони досягли принципової домовленості щодо укладення угоди про закупівлю артилерійських снарядів.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-