«CRAFTED IN Ukraine» у Берліні збирає гроші на благодійність

«CRAFTED IN Ukraine» у Берліні збирає гроші на благодійність

Фото, відео
Укрінформ
Український захід CRAFTED IN Ukraine проходить 12 листопада в Берліні.

На відкритті заходу виступив посол України в ФРН Олексій Макеєв.

Посол подякував Німеччині, яка надала притулок і захист майже мільйону українців, а також Польщі, яка прийняла ще більше біженців від війни з різних куточків України. Він також привітав поляків з їх національним святом.

«У Берліні зараз майже немає місця, де не було б українців. Нас багато, й нас дуже сердечно приймають. Ми це дуже цінуємо», - сказав дипломат.

Він також закликав гостей придбати товари, вироблені руками українців, бо, по-перше, вони того варті, а по-друге, це допоможе тим, хто цього потребує.

Двадцять відсотків з продажів товарів буде передано у фонд Першої Леді - Олени Зеленської @zelenskafoundation, основними напрямками, якого є: гуманітарна, медична і освітня допомога.

Як зауважила співорганізатор заходу Марія Ємельянова, «Crafted in Ukraine» був створений не тільки для підтримки українських виробників, а й для того, щоб познайомити світ з нашою багатовіковою культурою, смачною їжею, музикою, талановитими митцями та дизайнерами. «Ми хочемо бути почутими. Ми хочемо, щоб весь світ знав, як сильно ми заслуговуємо жити у мирі», - сказала вона.

Читайте також: Фундація Зеленської планує передати вчителям майже 39 тисяч ноутбуків, 3 тисячі вже в регіонах

У програмі, яка розрахована на весь день, - pop-up store українських товарів, жива музика, майстер-класи, виставка картин від молодих українських митців.

Захід, організований Посольством України у ФРН у партнерстві з компанією foodmate.kyiv, проходить в Інституті Пілецького в самому центрі Берліна, біля Бранденбурзьких воріт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-