Зеленський зустрівся з американським актором і продюсером Пенном

Зеленський зустрівся з американським актором і продюсером Пенном

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів зустріч з американським актором, кінорежисером, сценаристом і продюсером, лауреатом премії «Оскар» Шоном Пенном, який уже втретє приїхав в Україну за час повномасштабного вторгнення росії.

Як повідомляє Укрінформ із посилання на офіційне інтернет-представництво глави держави, Президент подякував Пенну за увагу й підтримку України.

«Ми надзвичайно вдячні всім людям, які приїжджали особисто, щоб підтримати Україну й наших громадян. І ми хотіли мати місце, завдяки якому сучасні й майбутні покоління українців пам’ятатимуть тих сміливців, які були з Україною із самого початку», – сказав Зеленський.

Він розповів про поточну ситуацію в країні.

Сторони обговорили можливості для підтримки України та збереження уваги світу до трагічних подій, які відбуваються. Шон Пенн зазначив, що продовжує роботу над своїм фільмом про Україну.

Американський митець привіз свою статуетку «Оскар» і передав її Президентові як символ віри в перемогу нашої країни. Відзнака перебуватиме в Україні до закінчення війни.

Володимир Зеленський вручив Шону Пенну орден «За заслуги» ІІІ ступеня, яким актора було нагороджено за значні особисті заслуги у зміцненні міждержавної співпраці, підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, вагомий внесок у популяризацію Української держави у світі.

Вони разом відвідали Алею сміливості на столичній площі Конституції. Там поруч з іменами багатьох світових лідерів, які допомогли Україні під час повномасштабного вторгнення рф, є й іменна табличка Шона Пенна.

Глава держави наголосив, що Алея сміливості починається саме з таблички, присвяченої американському актору та режисеру, адже він відвідав Україну в перший день російського вторгнення, 24 лютого, щоб зафіксувати події в нашій країні та донести світові правду про російську агресію.

Зустріч Володимира Зеленського та Шона Пенна в Києві / Фото: Офіс Президента

Актор зазначив, що дуже зворушений цією присвятою. За його словами, для нього це велика честь, і це місце відтепер буде одним із найбільш знакових у його житті, поряд із місцями, де народилися його донька та син, якими він дуже пишається.

Читайте також: росія заборонила в'їзд Шону Пенну, Бену Стіллеру і ще 23 громадянам США

Як повідомляв Укрінформ, американський актор і кінорежисер Шон Пенн був в Україні у той день, коли росія розпочала вторгнення. Він приїхав напередодні до Києва. Режисер побував у Офісі Президента та відвідав брифінг радника керівника Офісу глави держави Михайла Подоляка та віцепрем'єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук. Актор поспілкувався із журналістами та українськими військовими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-