Активіст пройшов 374 кілометри від Вроцлава до Варшави - збирав мільйон на розмінування

Активіст пройшов 374 кілометри від Вроцлава до Варшави - збирав мільйон на розмінування

Укрінформ
Український активіст Володимир Нетребенко за шість днів пройшов 374 кілометри від Вроцлава до Варшави і на фініші розгорнув найбільший у світі польсько-український прапор, аби подякувати польському народові за підтримку України.

Про це він повідомив на пресконференції в Укрінформі.

"З'явилась у мене така ідея, що я можу пройти пішки з якогось міста до іншого і привернути до себе увагу, закутавши себе в українсько-польський прапор, висловивши польському народові подяку за те, що вони допомогли українцям так масштабно і стали дійсно для нас не просто друзями, а й братами, справжньою сім'єю. Тому ця ідея наштовхнула мене на якісь нові звершення", - розповів Нетребенко.

Він зазначив, що метою акції також було зібрати 1 млн грн для розмінування території України.

Активіст розповів, що за шість днів пройшов 374 км від Вроцлава до Варшави, а на фініші розгорнув найбільший у світі польсько-український прапор (20х10 метрів), який підписали понад 3000 українців та поляків.

Читайте також: Україна отримала 21 евакуаційний позашляховик для медиків

"Багато європейців, поляків, українців фотографували мене, фотографувались зі мною, сигналили з автівок. Я вважаю, що таким чином фотографували Україну, а не мене. І я, йшовши з цим прапором, хотів показати дух та силу українського народу", - сказав Нетребенко.

Прапор виставлять на благодійний аукціон, а отримані кошти передадуть 118-ій окремій бригаді у місті Черкаси на купівлю сучасних наборів для розмінування.

Як повідомлялося, на визволених територіях Донецької, Харківської та Херсонської областей рятувальники вже знищили понад 40 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-