Україна отримала 21 евакуаційний позашляховик для медиків

Україна отримала 21 евакуаційний позашляховик для медиків

Фото
Укрінформ
Представники благодійної асоціації «Free Ukraine» передали Україні 21 позашляховик Toyota Land Cruiser J78 для команд медицини катастроф, обладнаний для роботи в складних умовах на територіях зі зруйнованою інфраструктурою.

У церемонії передачі автомобілів узяли участь Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, повідомляє Укрінформ із посиланням на МОЗ.

«Сьогодні ми посилюємо українських медиків. Передаємо командам медицини катастроф потужні автомобілі, які рятуватимуть життя та здоров’я людей в екстремальних ситуаціях воєнного часу. Лікарі та весь медперсонал працюють в умовах, наближених до бойових. В режимі 24/7, під обстрілами, на замінованих територіях. Як і наші бійці на фронті, вони – герої цієї війни. Я щиро дякую кожному за відданість своїй справі та за любов до людей і до України», — сказав глава уряду.

Як зазначається, автомобілі передадуть цивільним командам медицини катастроф, які реагуватимуть на надзвичайні ситуації, у тому числі ракетні обстріли, в усіх куточках України, особливо на прифронтових та деокупованих територіях.

Україна отримала 21 позашляховик для медиків від україно–швейцарської асоціації «Free Ukraine» та партнерів / Фото: МОЗ

Читайте також: Швейцарія виділяє Україні майже $100 мільйонів на відновлення енергетичної інфраструктури

Українсько-швейцарська асоціація «Free Ukraine» уже передала Україні 30 таких позашляховиків. Ще 70 будуть доправлені найближчими місяцями.

Автомобілі прості у технічному обслуговуванні, не мають складної електроніки, у них великий паливний бак, тож машини не потребують дозаправки в межах 1000 км; дизельні двигуни; високий кліренс (отже, і підвищена прохідність). Кількість моделей медичного транспорту, який може працювати в ускладнених умовах, у всьому світі є обмеженою, і Toyota Land Cruiser J78 — найкращий зразок таких машин, зазначають у МОЗ.

Проєкт профінансований «Free Ukraine» у співпраці з міжнародними партнерами: Всесвітньо організацією охорони здоров’я, посольством України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, компанією AstraZeneca, Міністерством закордонних справ і в справах Співдружності націй Великої Британії, благодійними організаціями «British-Ukrainian Aid», «Aide Médicale et Caritative France-Ukraine», «Yellowblue Force Foundation», «Canada-Ukraine Foundation» за підтримки МОЗ України.

Проєкт також мав сприяння з боку посольства України у Швейцарії в межах співпраці у гуманітарному напрямі між урядами двох країн.

Читайте також: Американський історик Тімоті Снайдер зосередиться на проєкті «Ловець Шахедів»

Благодійна асоціація «Free Ukraine» заснована у 2014 році й базується у швейцарській Женеві. Ця некомерційна організація об’єднує представників української діаспори, а також інших національностей у Швейцарії та за кордоном, які прагнуть підтримати Україну. Від початку війни Free Ukraine передала Україні понад 120 «швидких» та евакуаційних автомобілів.

Волонтери Free Ukraine за підтримки Державної служби з надзвичайних ситуацій запустили мобільний застосунок із мінної безпеки MineFree, який попереджає про наближення до відомих вибухонебезпечних зон та надає доступ до актуальних інтерактивних мап.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-