Болгарія продовжила програму розміщення українських біженців

Болгарія продовжила програму розміщення українських біженців

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Болгарії Іван Демерджиєв заявив, що уряд дозволив продовжити дію програми з розміщення українських біженців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Sofia Globe.

За словами міністра, замість готелів біженців з України будуть розміщувати на державних об’єктах. Демерджиєв зазначив, що на переселення буде відведено 15 днів, до середини листопада.

«Лише Болгарія і ще дві країни - Кіпр та Ірландія - надають такий захист (українським біженцям – ред.) на необмежений термін. З другого боку, ми хочемо переконатися, що взимку ці люди будуть розміщені у належних місцях і їм не доведеться переїжджати в суворі кліматичні умови», – сказав Демерджиєв.

Читайте також: У Болгарії на знак підтримки України вимкнули підсвітку на пам’ятнику радянській армії

Зазначається, що програму з розселення українських біженців запровадив колишній уряд Петкова після повномасштабного вторгнення рф, коли багато українців, які тікали від війни, шукали притулку в Болгарії.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця міністра оборони Болгарії Теодора Генчовська заявила, що болгарський уряд узгоджує передання 350 медичних наборів для 35 тисяч українських військових.

Фото: BTA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-