У Болгарії на знак підтримки України вимкнули підсвітку на пам’ятнику радянській армії

У Болгарії на знак підтримки України вимкнули підсвітку на пам’ятнику радянській армії

Фото
Укрінформ
Болгарські журналісти на знак підтримки України ініціювали протест «Темрява для Світла» та спільно з муніципалітетом Софії вимкнули світло на пам’ятнику радянської армії.

Як передає Укрінформ, про це голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко повідомив у Фейсбуці.

«У солідарність з Україною у Софії увечері 21 вересня символічно вимкнули світло на монументі в пам’ять радянській армії», - написав Томіленко.

Він додав, що з ініціативою «Темрява для Світла» виступили болгарські журналісти, письменники та професори університетів.

Як зазначається, міська влада пішла назустріч цим вимогам та відключила освітлення о 20:00 годині 21 вересня. Таким чином Софія через потужне послання «Темряви для Світла» відзначає свій День Незалежності (22 вересня).

Томіленко також підкреслив, що цей перший символічний крок є надважливим у боротьбі проти шкідливого впливу росії на Болгарію та проти війни в Україні.

Читайте також: Болгарія передасть медичні набори для 35 тисяч українських військових

Як повідомлялося, пам’ятник радянській армії було відкрито у Софії в 1954 році. Після падіння Берлінської стіни містяни Софії безрезультатно намагалися позбутися мілітаристської архітектурної пам’ятки, котра зображує червону армію «визволителями».

Фото: Фейсбук Сергія Томіленка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-