Німеччина вже передала Україні 40 тонн обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури

Німеччина вже передала Україні 40 тонн обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури

Укрінформ
Україна отримала від німецьких компаній майже 40 тонн обладнання та матеріалів для відновлення енергетичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ із посиланням на Міненерго, про це повідомив заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков у ході засідання Українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва.

«Завдяки переформатуванню Українсько-німецького енергетичного партнерства ми вже отримали майже 40 тонн обладнання та матеріалів для відновлення енергоінфраструктури. Ми вдячні німецьким компаніям за допомогу з перших днів війни. Завдяки вам та іншим нашим партнерам енергетичні компанії в Сумах, Харкові, Миколаєві та Чернігові змогли провести термінові ремонтні роботи, щоб повернути електропостачання споживачам» - сказав Демченков.

Читайте також: Україна отримала з Литви обладнання для ремонту електропідстанцій та газопроводів

Заступник міністра також наголосив, що наша енергосистема залишається стійкою, незважаючи на постійні обстріли. Це, за його словами, свідчить про потужність українського енергетичного сектору, а вкладення коштів у відновлення енергосектору України – це внесок в енергобезпеку та стійкість енергетики Європи.

Як повідомлялося, 24 жовтня міністр енергетики України Герман Галущенко провів онлайн-зустріч із міністром енергетики Бельгії Тінне Ван дер Стретен, яка запевнила у продовженні підтримки українського енергосектору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-