Польща готова прийняти нову хвилю українських біженців – маршалок Сейму

Польща готова прийняти нову хвилю українських біженців – маршалок Сейму

Укрінформ
У випадку нової хвилі українців, які рятуватимуться від війни за кордоном, Польща надасть їм усіляку підтримку.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила маршалок Сейму Польщі Елжбєта Вітек.

“Польща бачить цей виклик та, як і на початку війни, здатна допомогти всім тим, хто потребуватиме допомоги. Ми не приховуємо, що це велике навантаження на наш бюджет, який потерпає від економічних наслідків пандемії. Однак у ситуації, коли життя і здоров'я невинних людей перебуває під загрозою, ми не можемо відповісти по-іншому, крім солідарності і підтримки. Тому ми й надалі допомагатимемо Україні та її громадянам усіма доступними засобами”, - зазначила Вітек.

Вона підкреслила, що “атаки росії на цивільне населення” є фактором, який може посилити хвилю міграції, але в Польщі беруть це до уваги в умовах наближення зими та енергетичного шантажу кремля.

“Незалежно від того, які подальші жорстокі дії путін здійснюватиме проти України, війну можна виграти солідарністю, і саме з такою позицією ми маємо намір будувати мир у нашому регіоні”, - підкреслила маршалок нижньої палати польського парламенту.

Читайте також: Польща планує поступово обмежувати допомогу українським біженцям

Як повідомлялося, після початку повномасштабного вторгнення росії до України до Польщі прибули кілька мільйонів громадян України. Станом на сьогодні в Польщі може перебувати понад мільйон українців, які прибули до країни після 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-