Нідерланди з листопада запроваджують нові правила для українських біженців

Нідерланди з листопада запроваджують нові правила для українських біженців

Укрінформ
У Нідерландах вже з 1 листопада 2022 року діятимуть нові правила щодо українців, які через війну були змушені покинути власні домівки.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на урядовий портал, у паспорті треба мати позначку, що підтверджує статус тимчасового захисту.

“З 1 листопада 2022 року наклейка чи документ О-документ від Служби імміграції та натуралізації (IND) є обов’язковими для українців, які перебувають в Нідерландах через війну, при працевлаштуванні”, - йдеться у повідомленні.

Така наклейка в паспорті є доказом про надання тимчасового захисту та доступу до ринку праці.

Варто зазначити, що закони Нідерландів дозволяють працевлаштування іноземних громадян лише після отримання роботодавцем відповідного дозволу. Але для українців, які тікали від війни, влада вирішила зробити виняток. З 1 квітня 2022 року діяло звільнення роботодавців від зобов'язання отримувати дозвіл на роботу для українців. Це був перехідний період. Протягом цього періоду була надана можливість українцям оформити всі потрібні документи в IND, які підтверджують статус тимчасово переміщених осіб. Цей статус дає українцям, наприклад, право працювати в Нідерландах.

Читайте також: Нідерланди підтримуватимуть Україну всім, чим зможуть - голова фонду у справах біженців

Ця перехідна домовленість закінчується 31 жовтня. Це означає, що з 1 листопада 2022 року українці, які опинилися в Нідерландах через війну, можуть продемонструвати, що на них поширюється Директива про тимчасовий захист, лише якщо людина має наклейку або O-документ, виданий IND.

Як повідомляв Укрінформ, для українських біженців у Нідерландах з вересня стала обов’язковою позначка в документах, яка підтверджує дозвіл на проживання та роботу.

Читайте також: Польща планує поступово обмежувати допомогу українським біженцям

Для цього українці мали звернутися до служби імміграції та натуралізації (IND) у місті перебування. Однак через брак персоналу ця служба перевантажена, що уповільнює її роботу.

IND визнає проблеми та намагається оперативно її розв'язати.

Фото: CTK Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-