Нідерланди підтримуватимуть Україну всім, чим зможуть - голова фонду у справах біженців

Нідерланди підтримуватимуть Україну всім, чим зможуть - голова фонду у справах біженців

Укрінформ
Від самого початку повномасштабного вторгнення росії Нідерланди виявляють щиру готовність допомагати Україні.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі сказала директорка Нідерландського фонду у справах біженців Тінеке Селен.

“Ми працюємо в Україні з самого початку війни. З назви нашого фонду зрозуміло, що ми підтримуємо біженців та вимушених переселенців. На жаль, ми вперше після Другої світової війни стикнулися з безпрецедентною кількістю людей, які були змушені полишити свої домівки. Тому ми вважаємо своїм обов'язком підтримати людей, які змушені тікати від насильства”, - розповіла вона після конференції з питань відбудови України в повоєнний період.

За словами Сален, від початку війни Нідерланди виявляють неймовірну готовність допомагати Україні.

Читайте також: Україні допомагають десятки компаній та неурядових організацій з Нідерландів - почесний консул

“Ми щороку запускаємо численні кампанії для допомоги різним країнам. Серед них Афганістан, який стикнувся із серйозними проблемами цього року, Ірак, Центральноафриканська Республіка. І я ще ніколи не бачила такої позитивної реакції, як на наш заклик допомогти Україні”, - підкреслила вона.

На думку директорки фонду, нідерландці й надалі активно підтримуватимуть Україну та її народ усім, чим зможуть.

Сален також розповіла, що відвідувала Україну тричі. Зокрема, побувала в Запоріжжі, Харкові та Одесі й була шокована побаченими руйнуваннями.

Читайте також: У Нідерландах зібрали понад €175 мільйонів на допомогу для України

Як повідомляв Укрінформ, міністерство закордонних справ Нідерландів організувало конференцію з питань повоєнної відбудови України. Зокрема, йдеться про запуск платформ державно-приватного партнерства в сільському господарстві, у сфері водних ресурсів та в галузі охорони здоров’я. Також приділяється увага короткостроковим потребам, таким як підготовка до майбутньої зими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-