Польські лісівники передали українським військовим автомобілі та дрони

Польські лісівники передали українським військовим автомобілі та дрони

Фото
Укрінформ
Із Львівщини ще 11 авто та 20 дронів поїхали до українських захисників на передову. Їх від лісівників Польщі передають воїнам у межах ініціативи «1000 автомобілів свободи».

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що загалом для потреб військових цього разу передали 11 позашляховиків, авто укомплектовані продуктами харчування та медикаментами.

Також для виконання військових завдань українські воїни отримали 20 квадрокоптерів. Дрони, вартістю 40 тисяч злотих кожен, мають дальність польоту до 5 кілометрів, широкоформатну матрицю тепловізора, яка може побачити теплову сантиметрову ціль до 70-80 метрів, а якщо ціль більша (людина в повний ріст) — до 2 кілометрів. Пристрій може виконувати свої функції автономно. Такі дрони виробляють для потреб американської армії.

«122 транспортні засоби, з яких 49 – від лісівників Польщі, отримали наші воїни від лісівників Львівського ОУЛМГ. Також, дякую вам за вашу щоденну працю: за ліс, який вирощуєте, дрова, які заготовляєте, деревину, яку віддаєте на фронт», — наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Польські лісівники передали автомобілі та квадрокоптери для українських військових / Фото: Львівська ОВА

Читайте також: Саудівська Аравія надасть Україні гуманітарну допомогу на $400 мільйонів

Як повідомлялося, ініціатива «1000 автомобілів свободи» належить Козицькому за підтримки Міжнародного штабу допомоги українцям та Львівського оборонного кластера. До проєкту вже долучились більше сотні партнерів та благодійників з України та з-за кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-