Саудівська Аравія надасть Україні гуманітарну допомогу на $400 мільйонів

Саудівська Аравія надасть Україні гуманітарну допомогу на $400 мільйонів

Укрінформ
Саудівська Аравія виділить Україні гуманітарну допомогу в розмірі 400 мільйонів доларів.

Про це повідомляє саудівське державне інформаційне агентство SPA після перемовин Президента України Володимира Зеленського та Спадкоємного принца Королівства Саудівська Аравія Мухаммада бін Салмана у п’ятницю.

«Президент також висловив подяку та вдячність за рішення керівництва Саудівської Аравії запропонувати Україні додатковий пакет гуманітарної допомоги у розмірі $400 млн, який сприятиме полегшенню страждань українських громадян на хвилі кризи. Він наголосив, що ці ініціативи щодо надання гуманітарної допомоги є свідченням прагнення принца полегшити людські українського народу, який він ніколи не забуде», – зазначили в агентстві.

Також Спадкоємний принц підкреслив відданість повазі державного суверенітету України і додав, що голосування Королівства за резолюцію, що засуджує анексію росією українських територій, випливає з відданості Саудівської Аравії глибоко вкоріненим у Статуті ООН принципам і міжнародному праві.

Читайте також: Гуманітарну підтримку цьогоріч отримали понад 13 мільйонів українців

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив зі Спадкоємним принцом Королівства Саудівська Аравія Мухаммадом бін Салманом питання взаємодії задля звільнення українських військовополонених та надання Україні фінансової допомоги.

Спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммад бін Салман брав участь у звільнені з російського полону низки іноземних громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-