Чарльз III зустрівся з українськими біженцями під час візиту до Шотландії

Чарльз III зустрівся з українськими біженцями під час візиту до Шотландії

Укрінформ
Британський король Чарльз III в ході візиту до шотландського міста Абердин зустрівся з родинами біженців з України, Сирії та Афганістану.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на BBC.

Як зазначається, в Абердині поселили близько тисячі українських біженців. Водночас місто готове прийняти ще більше родин.

На прийомі в Міському домі король почув особисті розповіді сімей про їхню евакуацію, прибуття до Абердина та про деякі проблеми, з якими вони зіткнулися.

Читайте також: У Британії показали перші монети з портретом Чарльза III

«Для нас велика честь поділитися з королем Чарльзом III тим, як ми як місто відреагували на руйнівні світові події. Для короля було особливо зворушливо почути (історії – ред.) з перших вуст тих, хто безпосередньо постраждав у результаті конфлікту по всьому світу; тих, хто втратив свої домівки тощо. Завдяки співчуттю та щедрості організацій і жителів Абердина ми змогли простягнути міцну та люблячу руку дружби, вітаючи їх у нашому місті», - сказав лорд-лейтенант Девід Кемерон, який супроводжував короля під час візиту.

Читайте також: Чарльза III коронують у травні наступного року

Як повідомляв Укрінформ, за даними Агентства ООН у справах біженців, після початку повномасштабного вторгнення рф українці понад 10 мільйонів разів перетнули державний кордон на виїзд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-