Активісти вийшли під Білий дім нагадати, що Україна захищає демократію в усьому світі

Активісти вийшли під Білий дім нагадати, що Україна захищає демократію в усьому світі

Фото
Укрінформ
Українські активісти, представники інших країн та національностей, небайдужі американці вийшли в суботу до Білого дому, щоби долучитися до акції зі створення символічного «кола захисту» біля резиденції американського президента.

Мітинг відбувся в межах всесвітньої кампанії українців закордоном, приуроченої до Дня захисників і захисниць України, передає власний кореспондент Укрінформу.

Ідея кампанія полягає в тому, щоби створити «кола захисту» біля визначних місць по всьому світу, розповіла у коментарі Укрінформу співорганізаторка заходу в Вашингтоні, президентка благодійної організації United Help Ukraine Марина Байдюк.

«Ми формуємо символічні кола, щоби показати таким чином, що українці зараз захищають не лише свою свободу, незалежність і демократію, але й цілий світ», - зауважила Байдюк.

Вона додала, що акція має на меті також зберегти фокус уваги адміністрації США й пересічних американців до війни росії в Україні. «Ми будемо робити це, привертати увагу поки війна не скінчиться перемогою українців. Крім того, ми як благодійна організація будемо підтримувати наших захисників до самої перемоги»,- зауважила глава United Help Ukraine.

Інша співорганізаторка заходу, президентка US Ukrainian Activists (USUA) Надія Шапоринська розповіла Укрінформу про те, з якими гаслами учасники акції вийшли до Білого дому.

«Передусім ми подякували Сполученим Штатам і американцям за те, що вони надають Україні вкрай необхідну військову підтримку»,- зазначила глава USUA.

Читайте також: Антиросійські мітинги відбулися у кількох містах Канади

За її словами, здебільшого завдяки підтримці з боку США та інших союзних країн наші Збройні Сили добиваються зараз успіхів у звільненні окупованих територій України.

«Отже, ми дякуємо за цю допомогу, але водночас закликаємо продовжувати підтримку, в тому числі шляхом надання систем ППО, таких як NASAMS, а також Patriot», - зауважила Шапоринська.

Крім того, активісти закликали Білий дім надалі посилювати контрнаступальні можливості ЗСУ, в тому числі шляхом поставок систем РСЗВ, ракет дальнього радіуса дії до них, іншого сучасного озброєння й техніки.

Читайте також: Під посольством рф та вулицями Відня пройшла акція «росія – терористична держава»

«Важливо також, щоби Сполучені Штати наслідували приклад країн Балтії та визнали росію країною-спонсором тероризму, оскільки те, що рф робить в Україні – це геноцид українського народу й української культури. І ми, звісно, закликаємо уряд США до цього», - зауважила президентка US Ukrainian Activists.

Як повідомлялося, в період з 14 до 16 жовтня у 50 країнах по всьому світу проводяться мітинги в межах Всесвітньої кампанії #DefendingUkraine до Дня захисників і захисниць України. Метою кампанії є акцентування на важливості спільних зусиль, які приведуть до перемоги над агресором.

У Вашингтоні організаторами мітингу виступили організації US Ukrainian Activists, а також United Help Ukraine. У Сполучених Штатах подібні акції пройшли також у Нью-Йорку, Чикаго, Атланті, Остіні, Сан-Антоніо, Бостоні, Орландо, Денвері, Філадельфії, Солт Лейк Сіті та інших американських містах.

Фото: Ярослав Довгопол, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-