В ОП обговорили з послом Румунії Fast Recovery Plan для України

В ОП обговорили з послом Румунії Fast Recovery Plan для України

Фото
Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Александру Віктором Мікулою, в ході якої сторони обговорили реалізацію Fast Recovery Plan та відновлення інфраструктури України.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

Тимошенко детально розповів про план відбудови та про створення спеціального Фонду відновлення. Він також поінформував про ініціативу Президента Володимира Зеленського, відповідно до якої державам-партнерам, окремим містам і великому бізнесу пропонують взяти під патронат відновлення областей України, окремих об’єктів чи напрямів. Кожен має змогу обрати, чим саме опікуватиметься.

Читайте також: На Харківщині розчистили понад 170 кілометрів доріг

Заступник керівника Офісу Президента зауважив, що потреби нашої країни постійно оновлюються, оскільки війна триває і українські Збройні Сили звільняють від загарбників нові території. Зараз, напередодні зими, актуальним є відновлення житла, мереж та критичної інфраструктури.

«Багато громадян уже повернулися додому, і вони потребують відновлення покрівель у своїх будинках, заміни вікон тощо», – зазначив Тимошенко.

Читайте також: Українські військові деокупували на Харківщині 454 населені пункти

Він додав, що частину робіт, зокрема найнагальніших, здійснюють бюджетним коштом, але ресурси України обмежені, тому потрібна допомога партнерів.

Посол зі свого боку зазначив, що Румунія готова підтримати відновлення України та очікує на детальну інформацію щодо об’єктів і Fast Recovery Plan, яку можна буде представити уряду.

Читайте також: Зеленський на саміті Forbes 400: Інвестиції в Україну стануть внеском у зміцнення безпеки світу

Посол висловив зацікавленість у залученні румунських приватних осіб і компаній до процесу відновлення, що могло б прискорити відбудову України, оскільки надання бюджетних коштів потребує проходження бюрократичних процедур.

Читайте також: В ОП презентували послам іноземних держав проєкт Фонду відновлення України

Заступник керівника Офісу Президента зазначив, що українські військові борються за звільнення Луганщини та остаточну деокупацію Харківщини. А в уже звільнених районах Харківської області гостро стоїть питання відновлення мереж, які були повністю зруйновані під час бойових дій.

У Сумській, Чернігівській та Київській областях найактуальнішою є допомога у відбудові осель громадян. За словами Тимошенка, на Київщині налічується близько 20 тисяч приватних будинків, що потребують невідкладного ремонту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-