У Південній Кореї пройшла виставка, присвячена війні в Україні

У Південній Кореї пройшла виставка, присвячена війні в Україні

Фото
Укрінформ
У Південній Кореї на Форумі з питань миру та процвітання презентували фотовиставку про війну в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

“Протягом 14–16 вересня в Міжнародному конференц-центрі в місті Чеджу в Південній Кореї відбувся щорічний Форум з питань миру та процвітання. В рамках цієї події відбулась презентація фотовиставки “Київ: репортаж одного дня. 8 березня 2022 року”, - ідеться у повідомленні.

У Південній Кореї відбулась фотовиставка, присвячена війні в Україні / Фото: МКІП

Зазначається, що 44 світлини експозиції були зроблені в столиці України впродовж 13-ї доби російсько-української війни. Вони показують реалії європейського мегаполіса, що переживає ворожі атаки: перегороджені барикадами та блокпостами вулиці, постаті українських воїнів, зруйновані оселі, переповнений біженцями вокзал. Світлини фіксують факти й емоції повномасштабної війни.

Під час найбільшої сесії Форуму на тему: “Всесвітня сесія солідарності міст миру” та з нагоди відкриття виставки у відеоформаті до учасників заходу звернувся міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко..

"Презентація виставки на Форумі стала знаком особливої підтримки України в умовах російської агресії", - підкреслили в міністерстві.

Виставку відвідали Надзвичайний та Повноважний посол України в Республіці Корея Дмитро Пономаренко, представники уряду автономної провінції Чеджу, керівники центрів миру. Серед них були й українці, які мешкають у Південній Кореї.

Читайте також: У Києві відкрили вуличну виставку «Рашизм - це...»

Чеджудо отримав статус “острову миру” внаслідок кривавого повстання, яке почалося там у 1948 році й призвело до значної кількості загиблих. Трагічний досвід минулого акумулюється нині в розвиток традицій миру й толерантності.

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня у столичному Парку Вічної слави відкрили вуличну виставку "рашизм - це..." на осмислення квазіідеології сучасної росії, що поєднує ідеї фашизму та більшовизму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-