Депутати Європарламенту відвідали Бучу та Ірпінь

Депутати Європарламенту відвідали Бучу та Ірпінь

Фото
Укрінформ
Делегація Генерального секретаріату Європейського парламенту на чолі з генеральним секретарем Клаусом Велле відвідали Бучу та Ірпінь Київської області.

Як передає кореспондент Укрінформу, у ході робочої поїздки європейські політики спочатку побували в Бучі на місці масового поховання убитих російськими загарбниками мирних жителів, у храмі Андрія Первозванного оглянули меморіальну фотовиставку.

У Ірпені в супроводі міського голови Олександра Маркушина делегація оглянула споруди, зруйновані під час бойових дій - Будинок культури, міський стадіон, будівлю Університету державної фіскальної служби України, а також кладовище пошкоджених та розстріляних автомобілів ірпінчан.

Європарламентарії висловили свою підтримку Україні і її жителям.

«Європарламент вже підтримує Україну 10 років, а тепер ми приїхали підтримати за особливих обставин. В Бучі і в Ірпені ми побачили несказані злочини, які тільки можна було уявити у XXI столітті, але тепер весь світ знає, що таке російська агресія, що вона означає для України», - сказав Клаус Велле.

Читайте також: Делегація Сенату США відвідала Бучу, Ірпінь та Гостомель

Він додав, що делегація Європарламенту у ході робочої поїздки приїхала до Бучі і Ірпеня, щоб висловити свою солідарність з жертвами та потерпілими від злочинів рф.

Делегація Генерального секретаріату Європарламенту відвідала Бучу та Ірпінь / Фото: Геннадій Мінченко. Укрінформ

«Україна має перемогти в цій війні. Не тільки для того, щоб звільнити свою країну, свою землю, але й для того, щоб не дати війні поширитися на всю Європу. Адже Україна стоїть на сторожі нашого континенту», - наголосив Велле.

Читайте також: Представники Чехії відвідали Бородянку, Бучу та Ірпінь – пообіцяли Київщині підтримку

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз вимагає від росії негайно вивести війська із захопленої Запорізької атомної станції та наполягає на створенні зони фізичної та ядерної безпеки навколо цього об’єкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-