Делегація Сенату США відвідала Бучу, Ірпінь та Гостомель

Делегація Сенату США відвідала Бучу, Ірпінь та Гостомель

Фото
Укрінформ
Делегація Сенату США, до якої увійшли республіканець Роб Портман та демократка Емі Клобучар, відвідали Бучу, Ірпінь та Гостомель на Київщині.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в Ірпені сенатори пройшлися зруйнованими районами міста.

«Коли ви бачите, що вони увійшли в численні домівки і бомбили їх… Ми знаємо, що прямо тут вбивали журналістів, мирних жителів вбивали прямо через дорогу. Це все сталося, і це передмістя, яке ви можете побачити будь-де в США, в агломераціях Цинциннаті чи Клівленду», - сказала Клобучар.

Делегація Сенату США відвідала Київщину / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

«Можна про це почитати, але можна приїхати і побачити, відчути це, поговорити з людьми, які це пережили. Це важко осягнути. Ми налаштовані повернутися додому і говорити про наш персональний досвід тут. Це важливо, тому що американці були дуже щедрими, але треба бути певним, що відданість підтримці України буде довготривалою», - заявив зі свого боку сенатор Портман.

Читайте також: Зеленський зустрівся із сенаторами США - говорили про ситуацію на фронті

У Гостомелі сенатори відвідали аеродром «Антонов», де їм показали зруйновані літаки «Мрія» та «Руслан», а також повідомили про оборону аеродрому. Сенатори подякували українським військовим за хоробрість.

Як повідомлялося, 24 серпня Київську область відвідали представники делегації міжпарламентської мережі "United for Ukraine" ("Об’єднані для України").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-