Україна отримає від Чехії польові шпиталі, евакуаційний транспорт і обладнання

Україна отримає від Чехії польові шпиталі, евакуаційний транспорт і обладнання

Укрінформ
Найближчим часом Чехія планує надати Україні ще кілька польових шпиталів, евакуаційний транспорт, а також обладнання.

Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра охорони здоров'я України Олексія Яременка з заступником міністра закордонних справ Чеської Республіки Мареком Свободою, повідомляє пресслужба МОЗ України, передає Укрінформ.

«З початку війни Україна отримала від Чехії численні партії ліків, витратних матеріалів та медичного обладнання. Найближчим часом Чехія планує надати ще кілька польових шпиталів, евакуаційний транспорт, а також обладнання. Все це дозволить розширити потужності невідкладної медичної допомоги у регіонах», - йдеться в повідомленні.

За словами Яременка, досягти стабільної роботи медичної системи у війну вдалося, у тому числі, завдяки системній підтримці Європейських країн. Водночас Україну попереду чекає надважка зима.

Читайте також: В Україні за час повномасштабної війни ліки подорожчали на 12%

«Ми вже бачимо, як росія завдає ударів по нашій критичній інфраструктурі, тимчасово знеструмлюючи лікарні та ставлячи під загрозу життя пацієнтів в операційних та реанімаціях. Тому ми звертаємося до наших партнерів з проханням не зупинятися і лише посилювати підтримку медичної сфери та країни в цілому», – цитує заступника міністра пресслужба.

Як зазначається, сторони також обговорили можливу участь Чехії у відбудові медичної інфраструктури, яка була зруйнована або пошкоджена ракетами та снарядами росіян. За попередніми підрахунками, орієнтовна вартість відновлення медичних закладів вже сягає понад 37 мільярдів гривень.

Як повідомлялось раніше, з моменту повномасштабної війни росіяни пошкодили 832 медичних заклади та ще 127 зруйнували повністю.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-