На Львівщині допомогу від криптобіржі Binance отримали 5500 вимушених переселенців

На Львівщині допомогу від криптобіржі Binance отримали 5500 вимушених переселенців

Укрінформ
У Львівській області допомогу від криптобіржі Binance отримали 5500 вимушених переселенців, загалом у благодійному проєкті взяли участь 7500 українців на загальну суму 1,2 млн доларів.

Про це під час прессбрифінгу в Медіацентрі «Україна» у Львові сказав заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Олександр Кулепін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми шукаємо проєкти та партнерства, щоб допомогти нашим ВПО не тільки житлом, а й фінансово. До нас в кінці травня звернулася команда благодійної ініціативи «Паляниця», які вийшли на контакт з найбільшою криптобіржею у світі Binance. Ми домовилися, що вони зможуть надати фінансову допомогу переселенцям на Львівщині через мобільний застосунок, а люди згодом зможуть вивести ці кошти на свої картки. Спочатку мова йшла про 500-1000 осіб, але наразі ми охопили вже понад 5500 людей. А загалом по цій програмі в Україні отримали допомогу 7500 ВПО на суму 1 млн 200 тис. доларів», - зазначив Кулепін.

Читайте також: На Львівщині проживають 250 тисяч переселенців

Зі слів Антона Кошелєва, співзасновника благодійної ініціативи «Паляниця», з початком війни в фокусі їх фонду було кілька важливих питань по допомозі Україні – це медицина, робота з ВПО і сухпайки.

«І вже з перших днів війни ми стали партнерами з Binance. А одного разу вони звернулися до мене зі словами, що хочуть допомогти найбільш нужденним людям, біженцям, які постраждали через війну. Проте, технічного плану, як це зробити, у них не було. І я з цією ідеєю звернувся в Львівську ОВА. Було мало знайти нужденних людей, інвалідів, одиноких матерів, багатодітні сім’ї, важливо було їх навчити, як користуватися застосунком, вивести ці гроші і т.д. А це люди часто за 50, і багато з них навіть не мають смартфонів. Ми продумали цей механізм, комунікуючи з потребуючими, знімаючи на відео кожен крок та навчаючи. Ми змогли допомогти конвертувати кошти в гривні, і зуміли дуже успішно все реалізувати», - акцентував Кошелєв.

Суть програми полягає в допомозі у розмірі 75 доларів на місяць, яку нараховують впродовж трьох місяців. Як уточнив Кошелєв, вже 30% українців отримали виплати за три місяці.

Як повідомляв Укрінформ, одна з найбільших світових криптобірж Binance виділила 1,2 млн доларів на допомогу українцям зі статусом ВПО. Це стало можливою завдяки співпраці Мінцифри із засновником Binance — CZ. Це одне з найбільших пожертвувань, зроблених приватною компанією для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-