На Львівщині проживають 250 тисяч переселенців

На Львівщині проживають 250 тисяч переселенців

Укрінформ
У Львівській області офіційно зареєстровано майже 250 тисяч вимушених переселенців.

Про це голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«250 тисяч людей з числа ВПО зараз офіційно проживають на Львівщині: 75 тисяч – діти, 32 тисячі пенсіонерів, 8 тисяч людей з інвалідністю, 121 тисяча людей працездатного віку», - написав він.

При цьому Козицький додав, що в піковий період в області проживали понад 630 тисяч вимушених переселенців.

Читайте також: На Київщині зареєструвались вже понад 315 тисяч внутрішньо переміщених осіб

Також, за словами Козицького, майже 1600 внутрішньо переміщених людей пройшли реабілітаційне лікування на Львівщині. Найбільше – з Донецької, Харківської, Луганської та Дніпропетровської областей. Понад 800 пацієнтів відправили зі Львівщини на лікування за кордон. 200 людей мали травми та поранення, ще близько 500 – онкологію, решта – інші патології.

"За ці 200 днів маємо також новини, які по-особливому сповнені радістю та надією: близько 8 тисяч 200 пар одружились на Львівщині, серед них – 150 воїнів, які були на своєму весіллі дистанційно. Майже 9 тисяч українців народилась у нашій області від початку повномасштабної війни. Понад 1400 з них – від матерів, які вимушено покинули домівки», - поінформував голова ОВА.

Читайте також: Лікарня на Львівщині отримала від Норвегії унікальний евакуаційний медичний автобус

Як повідомляється, 11 вересня виповнилося рівно 200 днів від початку повномасштабного вторгнення рф за наказом володимира путіна на територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-