Що казала Ліз Трасс про Україну: ЗСУ подякували новій прем’єрці Британії за підтримку

Що казала Ліз Трасс про Україну: ЗСУ подякували новій прем’єрці Британії за підтримку

Укрінформ
Збройні Сили України привітали Ліз Трасс із здобуттям посади прем’єр-міністра Великої Британії та подякували за послідовну підтримку України.

Про це зазначила пресслужба Генерального штабу ЗСУ на сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Збройні Сили України вдячні за висловлену Вами системну, багатоаспектну, триваючу та дієву підтримку Сполученим Королівством суверенітету, незалежності, територіальної цілісності та недоторканості України у неспровокованій, несправедливій, агресивній війні російської федерації проти України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Ліз Трасс обрали новим прем’єром Британії

Водночас відомство опублікувало кілька висловлювань Трасс на підтримку України.

Зокрема, від 29 липня, коли вона пообіцяла, що, обійнявши нову посаду, "стане найбільшим другом України", а також гарантувала, що "путін зазнає невдачі і стратегічної поразки в Україні, а росія буде обмежена в майбутньому", передає Генштаб.

21.01.2022 – «Україна – горда країна з багатовіковою історією. Вони знали сили вторгнення раніше. Вони постраждали від організованого державою голоду. Їхня стійкість глибока. Якщо доведеться, українці боротимуться за захист своєї країни.» (bit.ly/3ecIRCX)

17.02.2022 - «Я дуже вражена що, попри російську агресію проти України, життя тут, у Києві, триває. Я вражена стоїцизмом українського народу. Сьогодні хочу оголосити наступний компонент нашої підтримки – збільшення нарощування рівня підтримки за цими проєктами до 100 мільйонів фунтів.» (bit.ly/3cOMGOy)

28.02.2022 - «Війна путіна може тривати місяцями і роками, тому я кажу нашим українським друзям – ми з вами. Скільки б це не тривало, ми не заспокоїмося, поки не буде відновлено суверенітет України.» (bit.ly/3KR8CoS)

03.04.2022 – «Приголомшена звірствами в Бучі та інших містах України. Повідомлення про напади російських військ на невинних мирних жителів є огидними. Сполучене Королівство співпрацює з іншими для збору доказів і підтримки розслідування військових злочинів Міжнародним кримінальним судом. Винні будуть притягнуті до відповідальності» (bit.ly/3KRcdTU)

27.04.2022 - «Зіткнувшись із жахливим варварством і військовими злочинами, які, як ми сподівалися, залишилися далеко позаду в історії, вільний світ об’єднався за Україною в її відважній боротьбі за свободу та самовизначення.

Зараз нам потрібен новий підхід, в якому поєднуються жорсткі економічні та безпекові заходи, в рамках якого створюються міцніші глобальні альянси, де вільні нації є більш впевненими в собі, який визнає, що геополітика повернулася.

Британія завжди протистояла нечестивцям. Ми завжди ризикували. Тож ми готові бути сміливими, використовуючи нашу силу у сфері безпеки та дипломатії, нашу економічну вагу, нашу волю та здатність до лідерства.

Війна в Україні – це наша війна, це війна кожного, тому що перемога України є стратегічним імперативом для всіх нас.» (bit.ly/3wXotwg)

27.06.2022 - «Що більше ми робитимемо зараз, то швидше ми побачимо перемогу України.

Перше, що нам потрібно робити, це надавати Україні всю можливу підтримку. Тому перше, що ми можемо зробити зараз, це надати підтримку українцям, забезпечивши навчання, надавши зброю, щоб вони змогли витіснити росію з України.

Чого в нас не може бути, то це якогось непростого миру, коли росія все ще присутня в Україні. Це не спрацює. Ми знаємо, що сталося 2014 року з мінськими угодами, тому ми не можемо допустити, щоби така ситуація повторилася» (bit.ly/3RH3MwB)

29.06.2022 - «Ми солідарні з боротьбою України за свободу та самовизначення. Зараз настав час подвоїти зусилля і забезпечити перемогу України над росією.» (bit.ly/3KMmIaO)

30.06.2022 - «Вся територія України, яку захопила росія, є незаконно окупованою. І, зрештою, росіян потрібно витіснити з усієї цієї території.

Це реально, і саме тому ми надаємо додаткову летальну допомогу.» (bit.ly/3BhmFRr)

27.07.2022 - «Ми знаємо, що українці борються не лише за їхнє майбутнє, а за демократію, майбутнє та суверенітет як такий. Саме тому перемога України важлива для всіх нас. З кожною ракетою, яка потрапляє в українські міста, з кожним чоловіком, жінкою та дитиною, які страждають, ми надаватимемо більше» (bit.ly/3TUDOaS)

Також зазначається, що 24 серпня Ліз Трасс привітала Україну зі святом, наголосивши, що Сполучене Королівство одним із перших визнало незалежність України в 1991 році, а наразі знаходиться в авангарді підтримки у боротьбі за те, "щоб завадити путіну повернути стрілки годинника назад силою зброї".

Читайте також: Трасс каже, що на посаді прем'єра Британії перший закордонний дзвінок зробить Зеленському

"Якщо я стану прем'єр-міністром, я зроблю все, щоб вогонь свободи в Україні продовжував яскраво горіти", - сказала вона.

Як раніше повідомляв Укрінформ, члени Консервативної партії обрали голову Міністерства закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс новим лідером партії й наступним прем’єр-міністром країни. За неї віддали 81 326 голосів.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-