У Латвії зареєстровано понад 37 тисяч біженців з України

У Латвії зареєстровано понад 37 тисяч біженців з України

Укрінформ
З початку повномасштабної війни рф проти України в Латвії зареєстровано 37 332 жителів України, з них 32 097 біженців отримали дозвіл на проживання з правом на працевлаштування.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на свіжу статистику Міністерства внутрішніх справ країни.

Допомогою комісій самоврядувань із цивільної оборони у пошуку житла скористалися 12 474 особи. Це означає, що решта біженців знайшли житло самостійно або зупинилися у друзів та родичів. 46% загальної кількості біженців становлять жінки, 22% – чоловіки, 32% – діти, переважно віком від двох до 17 років.

Читайте також: Google боротиметься з фейками про українських біженців у ЄС

Жителі України, які мають біометричні паспорти і не потребують ні соціальної допомоги, ні допомоги розміщення, можуть перебувати в Латвії до 90 днів на рік без повідомлення державним органам.

Наприкінці липня уряд ухвалив поправки до правил надання первинної допомоги українцям, які передбачають підвищення витрат на розміщення українських біженців на строк до 60 днів.

Читайте також: Естонія вже прийняла понад 51 тисячу біженців з України

За підрахунками Міністерства освіти і науки, 1 вересня у дитячих садках та школах Латвії новий навчальний рік розпочнуть 3339 українських дітей. Дві третини навчатимуться в школі, третина – ходитимуть до дитячих садків.

У Ризі цього року буде близько тисячі школярів з України, близько 700 дітей будуть у муніципальних дитячих садках, ще 400 – у приватних дошкільних навчальних закладах. Найпопулярніший навчальний заклад – Ризька українська середня школа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-