Італія виділить €2 мільйони для розмінування України

Італія виділить €2 мільйони для розмінування України

Фото
Укрінформ
Італія сприятиме Україні у післявоєнному відновленні, зокрема з гуманітарним розмінуванням територій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Луіджі Ді Майо під час зустрічі з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським заявив про долучення Італії до відновлення українських територій.

Очільники двох відомств співголовують в Україно-Італійській раді з економічного, промислового і фінансового співробітництва. У пакет допомоги увійдуть, зокрема 2 млн євро для гуманітарного розмінування деокупованих територій.

Під час зустрічі Монастирський підкреслив, що Італія є не лише одним із основних торговельно-економічних партнерів України в Європі, а й щирим другом. Він подякував Ді Майо за його особисту позицію щодо України, яка була означена виходом з партії «Рух п’яти зірок» через принциповий намір подальшої консолідації зусиль уряду Італії щодо підтримки України та дотримання єдиної політики Євросоюзу.

Міністр внутрішніх справ запросив Італію до участі у проєктах післявоєнного відновлення України.

Зі свого боку Ді Майо нагадав, що 2021 рік був рекордним в економічній співпраці між Італією та Україною. Він також припустив, що 2022-й став би ще кращим, якби не війна росії проти України.

«Ми як Міністерство закордонних справ та міжнародної співпраці підписали договір з італійськими міськими радами. Багато італійських великих та малих міст мають підписані меморандуми про співпрацю з українськими містами. Це братерство між містами, яке народилося або до війни, або під час неї. І ми хочемо використати цей канал для того, щоб працювати у напрямі відновлення України. Починаючи від сьогодні Італія як на найвищому державному рівні, так і на місцевих рівнях зможе приєднатися до проєктів відновлення України. В рамках цього проєкту, ми вирішили надати 2 мільйони євро, які будуть направлені для гуманітарного розмінування», - зазначив очільник МЗС Італії.

Він уточнив, що частину обладнання для розмінування Італія зможе передати українським рятувальникам найближчим часом.

Крім того, сторони обговорили прискорення ратифікації підписаної в червні 2021 року міжурядової Угоди про українсько-італійське поліцейське співробітництво.

Монастирський висловив подяку Міністерству внутрішніх справ Італії та колезі – Лучані Ламорджезе за прийом у Мілані членів сімей співробітників системи МВС України, які залучені у відсічі російській агресії. 26 квітня до Мілана прибули 88 осіб, наразі більшість членів родин залишаються в Італії.

Читайте також: Джонсон оголосив про виділення £54 мільйонів військової допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, п’ята частина території України забруднена вибухонебезпечними предметами, що не розірвалися.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-