У Стамбулі відбулося богослужіння з нагоди Дня Незалежності України

У Стамбулі відбулося богослужіння з нагоди Дня Незалежності України

Фото, відео
Укрінформ
Із благословення Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія в День Незалежності України у храмі Святого Миколая у Стамбулі відбулося богослужіння, у ході якого присутні молилися за Україну, український народ та захисників України, а також вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за свободу та незалежність України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми відзначаємо 31-шу річницю незалежності вашої благословенної та чудової Батьківщини - України. Ми молимося за припинення війни в Україні. Ми ніколи не втомимося молитися за благочестивий і мужній український народ, який продовжує протистояти цій війні, цій неправді, яка сіє смерть. Ми ніколи не перестанемо молитися за тих, хто перебуває на фронті, за полонених, біженців, за братів наших - українців», - сказав, звертаючись до присутніх, Єпископ Галікарнаський Адріан, який очолив богослужіння.

Генконсул України Роман Недільський у своїй промові наголосив на важливості Дня Незалежності для кожного українця, особливо в умовах широкомасштабної збройної агресії рф.

«Сьогодні День Незалежності особливо важливий, цього року, коли вся країна і весь світ відстоюють незалежність та цілісність України, ми особливо відчуваємо його історичне значення. Це свято, яке несе і дещицю суму. Тим не менше ми віримо в Божу поміч, у наш сміливий народ, в наших захисників. І ми безмежно вдячні, що ви сьогодні розділили цей день із нами», - сказав Генконсул.

Богослужіння у Вселенському Патріархаті до Дня Незалежності / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Божественну літургію правили Архімандрит Харлампій та патріарший диякон Епіфаній.

Генконсул України подякував Його Всесвятості Вселенському Патріарху Варфоломію за можливість для українців у День Незалежності відвідати літургію українською мовою у храмі Вселенського Патріархату.

Читайте також: Темрява не переможе світла: Патріарх Варфоломій звернувся до українців у День Незалежності

Нагадаємо, 24 серпня Україна відзначає День Незалежності.

Із 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська збройна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-