В Україні стартувала комунікаційна кампанія «Разом ми - Європа»

В Україні стартувала комунікаційна кампанія «Разом ми - Європа»

Фото
Укрінформ
Всеукраїнська комунікаційна кампанія «Разом ми - Європа" - щодо відповіді ЄС на війну в Україні, - яка фінансується Європейським Союзом і реалізується у партнерстві з урядом України, офіційно стартувала у неділю, 21 серпня.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в церемонії відкриття кампанії взяли участь посадовці Представництва ЄС в Україні, Офісу віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та дипломати країн Євросоюзу.

В Україні стартувала комунікаційна кампанія «Разом ми – Європа» / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Комунікаційна кампанія, яка включатиме освітні, культурні, мистецькі заходи, спрямована на підвищення обізнаності українців про всебічну підтримку, солідарність та допомогу ЄС, яку вже надано Україні під час війни і яка триватиме надалі.

Читайте також: Вступ до ЄС: Україна планує виконати всі рекомендацій Єврокомісії до кінця року

"Ми будемо говорити під час кампанії про те, як ЄС реагує на повномасштабну агресію росії - абсолютно незаконну, неможливу і жорстоку. Але ми будемо говорити також про надію, з якою Україна рухається вперед, до перемоги, про її силу і здатність до спротиву і готовність іти до повноцінного членства у ЄС. Європейський Союз буде завжди поруч, пліч-о-пліч з Україною не лише словами, а й справами", - сказав на пресконференції з нагоди відкриття комунікаційної кампанії "Разом ми Європа" голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Він зазначив, що одна з основних цілей кампанії - поінформувати українців не лише про обсяги допомоги, яку ЄС надає Україні під час війни, а й про те, як ця допомога здійснюється фактично.

"Рівень підтримки ЄС серед українців не викликає занепокоєння - ми знаємо, що 90 відсотків громадян підтримують приєднання до ЄС. Але ми говоримо про конкретну допомогу і вважаємо, що було б добре, щоб народ України трошки більше знав про те, як саме здійснюється така співпраця і як ця допомога використовується", - зауважив посол ЄС.

За його словами, особисто для нього головна мета - "зміцнити відчуття родини, що ми разом, що ми Європа, що Україна є європейською державою".

Читайте також: Рада має розглянути 50 євроінтеграційних законопроєктів - Шмигаль

Віцепрем'єрка-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина своєю чергою звернула увагу на необхідність донесення до аудиторії всередині країни й за її межами важливих сигналів про те, наскільки Україна вже є інтегрованою в структури ЄС, що ми вже є частиною європейського ринку, що наші громадяни є сумлінними мігрантами, якими вони вимушено стали.

"Це інформування важливе і з точки зору нашого нового статусу (кандидата в члени ЄС - ред.), і того, якою динамікою ми послуговуємося в нашому русі до ЄС ... Ми вже давно є частиною Європи, і важливо, щоб громадяни це усвідомлювали й змінювали сприйняття нашої євроінтеграції з того, що ми нібито чекаємо, поки нас кудись візьмуть, до того, що ми теж маємо формувати Європу, ми її будуємо, так само як будуємо нашу державу", - акцентувала віцепрем'єрка.

У межах заходу під Аркою Свободи українського народу відбулося урочисте відкриття мобільної виставки «Разом ми – Європа», де українські ілюстратори представили самобутній погляд на війну в усіх її проявах та на допомогу Україні з боку ЄС.

Присутні на церемонії відкриття комунікаційної кампанії дипломати та всі охочі мали змогу отримати листівку з маркою, написати на ній свої побажання українським захисникам і захисницям і просто на локації під Аркою опустити послання у поштову скриньку.

Читайте також: У Раді визначили чотири найважливіші компоненти для подальшої євроінтеграції України

Як повідомлялося, від початку російської агресії ЄС мобілізував майже €7 мільярдів макрофінансової, бюджетної, гуманітарної, надзвичайної та кризової допомоги Україні. Водночас у рамках Європейського фонду миру було виділено €2,5 мільярда на підтримку Збройних Сил України та близько €425 мільйонів на цивільний захист населення.

Євросоюз посилив політичну, гуманітарну, фінансову й військову підтримку України й системно запроваджує безпрецедентні масштабні санкції проти Кремля. Водночас потужна підтримка надається українцям, які змушені були покинути Україну, рятуючись від війни, і перебувають зараз у країнах ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-