Чехія готова взяти участь у відбудові Дніпропетровщини – МЗС

Чехія готова взяти участь у відбудові Дніпропетровщини – МЗС

Фото
Укрінформ
Чехія готова взяти на себе координацію процесу відбудови Дніпропетровської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство закордонних справ.

Сьогодні заступник міністра МЗС Євген Перебийніс провів зустріч із заступником міністра закордонних справ Чеської Республіки Ярославом Кюрфюрстом, який перебуває в Україні з візитом.

Перебийніс подякував Чехії за всебічну підтримку України в її протистоянні російській збройній агресії. Кюрфюрст, в свою чергу, висловив готовність Чехії і надалі надавати Україні необхідну підтримку і допомогу, у тому числі шляхом посилення міжнародних санкцій проти російської федерації.

Співрозмовники обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва та окреслили подальші практичні шляхи його розвитку. Вони також обговорили участь Чехії у втіленні проєктів із відбудови України.

Кюрфюрст підтвердив, що Чехія готова взяти на себе координацію процесу відбудови Дніпропетровської області.

Читайте також: У Чехії почали збір коштів для української армії

Окрему увагу сторони приділили взаємодії у сфері європейської інтеграції України, яка є одним з головних пріоритетів Головування Чехії у Раді Європейського Союзу у другому півріччі 2022 року. Обговорювалося проведення спільних заходів та поглиблення взаємодії двох країн на цьому напрямі.

Як зазначили в МЗС, Чехія належить до групи країн, які надали Україні найбільшу допомогу зброєю та військовою технікою, а також третьою державою за кількістю прийнятих українських громадян, які змушені були виїхати за кордон внаслідок розв’язаної Росією війни – понад 400 тисяч.

Як повідомляв Укрінформ, Чехія надає тимчасово переміщеним українцям безоплатну медичну допомогу протягом 150 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-