У латвійському реабілітаційному центрі «Вайварі» пройдуть лікування 12 воїнів ЗСУ

У латвійському реабілітаційному центрі «Вайварі» пройдуть лікування 12 воїнів ЗСУ

Укрінформ
Лікування поранених українських військових у межах реабілітаційної програми, яку координує МЗС Латвії, поновиться з 15 серпня - у реабілітаційному центрі «Вайварі» розпочнуть тритижневий курс лікування 12 бійців.

Про це повідомили Укрінформу у зовнішньополітичному відомстві Латвії.

Там зазначили, що українські воїни пройдуть реабілітацію та відновлення після тяжких поранень, отриманих під час захисту України від повномасштабного нападу російських збройних сил.

Кабінет міністрів Латвії погодив поновлення програми державної підтримки реабілітації українських військовослужбовців 7 березня, ви виділивши на це 280 тис. євро, включаючи покриття витрат на транспорт і технічні засоби.

Відбір і транспортування українських пацієнтів, а також надання реабілітаційних послуг у Національному реабілітаційному центрі «Вайварі» координує Міністерство закордонних справ Латвії у співпраці з Міністерством охорони здоров’я, Мінсоцзахисту та за підтримки Міноборони.

Читайте також: Президент Латвії: Зупинка видачі туристичних віз росіянам може стати додатковою санкцією

Надання Латвією медичної допомоги пораненим на сході України було розпочато у 2014 році. При цьому до 2019 року в медустановах країни пройшли лікування 58 постраждалих українців.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомблять міста та села України, вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-