Фінляндія долучиться до відбудови Чернігівщини

Фінляндія долучиться до відбудови Чернігівщини

Укрінформ
Фінляндія візьме участь у відбудові Чернігівської області.

Про це заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко повідомив у Телеграмі за результатами чергового діалогу з Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне, передає Укрінформ.

"Домовились про конкретику, зокрема участь Фінляндії у відбудові Чернігівщини… Фінляндія щиро прагне допомогти Чернігівщині, над цим працює й уряд, і приватні компанії. Ми готові надати партнерам всю необхідну інформацію по об’єктах, які потребують відбудови. В першу чергу, це житлові будинки, школи, лікарні та комунальні мережі", – зазначив Тимошенко.

Він уточнив, що наразі Чернігівщина потребує швидкого відновлення понад 4 479 житлових об’єктів – це 1 029 багатоповерхівок та 3 231 приватний будинок.

Окрім того, заступник керівника ОПУ презентував послу план будівництва житла для переселенців. За словами Тимошенка, цей план розроблено спільно з кількома відомими архітектурними бюро, уже підготовлена відповідна документація.

Читайте також: Тимошенко розповів, як відбудовують пошкоджене житло на Житомирщині

Зокрема, передбачено зведення п’ятиповерхових житлових будинків упродовж 5-6 місяців у 16 областях України – по 2 тисячі квартир у кожному регіоні.

"Їхня вартість з усіма меблями та устаткуванням становитиме близько 700-800 доларів за квадратний метр. Після деокупації територій та відбудови житлового фонду люди зможуть повернутися до своїх домівок, а ці квартири будуть передані військовим, медикам, працівникам поліції", – додав він.

Читайте також: Розмінування Чернігівщини розтягнеться на роки - Тимошенко

Заступник керівника ОП подякував друзям України за спільну роботу над відбудовою держави.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Збройні сили України визволили Чернігівську область від російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-