В ОП запросили Японію долучитися до відбудови України

В ОП запросили Японію долучитися до відбудови України

Укрінформ
Україна зацікавлена у співпраці з Японією у реалізації проєкту відбудови від наслідків російської агресії та пропонує японським партнерам взяти шефство над певним регіоном.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час спілкування у форматі відеоконференції з послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

«Ми зацікавлені у співпраці з вашою країною як великим партнером України. Японія може взяти (під шефство - ред.) певний регіон, і в цьому регіоні ви зможете залучати задля відновлення інфраструктури можливості ваших організацій, провінцій Японії, ваших приватних компаній», – сказав Тимошенко.

Він розповів дипломату про алгоритм реалізації регіонального плану швидкого відновлення на прикладі Сумської області.

Читайте також: Швидке відновлення України: в Овручі заклали капсулу на будівництві першого об'єкта

Заступник очільника ОП наголосив, що українці, які повертаються на батьківщину, потребують не лише повноцінного житла, а й необхідної інфраструктури – шкіл, дитячих садків, медичних закладів.

Зі свого боку Кунінорі Мацуда зазначив, що Японія може долучитися до відновлення зруйнованої інфраструктури на рівні уряду та окремих міністерств.

Посол зробив акцент на важливості роботи японських громадських організацій, які можуть надавати гуманітарну допомогу постраждалим населеним пунктам. Місцеві органи влади, за словами дипломата, також зацікавлені в тому, щоб брати участь у відновленні пошкодженої української інфраструктури.

Кунінорі Мацуда додав, що окрему роль у відбудові України можуть відіграти бізнес-спільноти, які зможуть долучити до відповідних проєктів японські компанії.

Читайте також: У Ніжинському районі на Чернігівщині відкрили тимчасову переправу

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міністерство оборони Японії надало Україні комплекти ядерного, біологічного та хімічного захисту (NBC), а також дрони.

4 серпня уряд Японії анонсував черговий пакет допомоги Україні, який включає фургони та безпілотники.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-