У Швейцарії запустили інформаційний портал для українських біженців

У Швейцарії запустили інформаційний портал для українських біженців

Укрінформ
Швейцарський Червоний Хрест запустив інформаційну онлайн-платформу з метою допомогти українським вимушеним переселенцям швидше зорієнтуватися після прибуття в країну. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на SwissInfo.

"На сайті helpful.redcross.ch представлена інформація про пошук житла, безпеку, фінансову підтримку та медичне обслуговування. На цьому розвиток платформи не зупиниться: в подальшому буде додано відомості про роботу, освіту та життя у Швейцарії", - йдеться у повідомленні.

Як заявили у Швейцарському Червоному Хресті, нова платформа необхідна, оскільки інформацію в інтернеті іноді важко знайти, і вона не завжди доступна потрібною мовою. Запущена цифрова платформа працює українською, російською, німецькою, французькою та італійською мовами і супроводжується чат-групою в Telegram. Її модерують волонтери, які відповідають на додаткові запитання.

Користувачі мають можливість включити функцію гео-трекінгу і отримати більш докладні відомості про конкретні правила кожного кантону та муніципалітету.

Наразі у Швейцарії проживає понад 60 тис. людей, які втекли з України, рятуючись від російського вторгнення.

"Половині з них надали притулок громадяни країни. За оцінками швейцарської влади, до кінця року кількість біженців може подвоїтися", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Україна домовляється зі Швейцарією про консульські послуги для українців у росії

Як повідомлялося, внаслідок неспровокованого російського вторгнення в Україну та цілеспрямованих обстрілів російськими загарбниками житлових районів у містах та селах України понад 6 мільйонів були змушені шукати прихистку у країнах Євросоюзу. У відповідь ЄС вперше в історії активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надає біженцям з України право перебувати на території ЄС та забезпечує базові соціальні умови, включаючи медичне обслуговування, освіту та право на працевлаштування.

Фото: Keystone/Jean-christophe Bott

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-