Український центр для переселенців у Литві відвідали вже 2 тисячі українців — Зеленська

Український центр для переселенців у Литві відвідали вже 2 тисячі українців — Зеленська

Укрінформ
У литовському місті Вільнюс Український центр для переселенців відвідало вже 2 тис. українців.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента Олена Зеленська повідомила в Телеграмі.

“Тараса Шевченка, 31, від початку літа сотні українців у столиці Литви вивчили цю адресу. Бо за нею – можливість відірватися від щоденних проблем вимушених переселенців і присвятити час собі: курси для дітей та дорослих, клуби за інтересами, виставки, вистави та емоційні зустрічі”, - написала дружина Президента.

Український центр у Вільнюсі, який відкрився півтора місяця тому, відвідали вже 2000 українців віком від 6 до 70 років. За цей час у центрі відбулося 143 різні заходи і 50 майстер-класів (від малювання до психології), які провели українці.

Минулого тижня у центрі для переселенців почали працювати клуби англійської та литовської мов. Також центр співпрацює з літнім табором для українських дітей.

Читайте також: До допомоги українським біженцям долучилися 70% поляків

Саме там провела свій випускний евакуйована з Харкова школа. Також сюди в гості до земляків приїздила українська співачка Джамала.

В центрі для переселенців також запрацював міжнародний проєкт із розповсюдження української літератури “Українська книжкова поличка”.

Дружина Президента висловила подяку колезі, першій леді Литви Діані Наусєдєнє, яка разом з нею патронує центр. Також Зеленська подякувала команді Офісу Президента Литви, послу України в Литві Петрові Бешті, Університету Вітовта Великого та його ректору Юозасу Аугутісу, керівникові Українського Центру Альгірдасу Кумжу, головній координаторці Олесі Холодовій, волонтерам та литовським організаціям, які проводять безплатні заняття, українським майстриням і литовському бізнесу.

“Українці можуть опинитися далеко від Батьківщини, але разом ми робимо все, щоб Батьківщина не покинула їх”, - заявила дружина Президента України.

Читайте також: Олена Зеленська в інтерв’ю Vogue: Ми не сумніваємося, що переможемо

Як повідомляв Укрінформ, 25 липня у столиці Польщі, місті Варшава відкрили Український освітній хаб для дітей, де вони зможуть продовжити навчання за державною програмою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-