У Варшаві відкрили Український освітній хаб для дітей

У Варшаві відкрили Український освітній хаб для дітей

Укрінформ
У столиці Польщі, місті Варшава сьогодні відкрили Український освітній хаб для дітей, де вони зможуть продовжити навчання за державною програмою.

Як передає Укрінформ, про це міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомляє у Телеграмі.

“Сьогодні долучився до офіційного відкриття Українського освітнього хабу в столиці Польщі. Місяць тому ми відкрили хаб у Швейцарії, а в серпні плануємо відчинити двері освітнього хабу у Німеччині”, - написав очільник МОН.

За словами Шкарлета, основна місія мережі таких хабів за кордоном – надати можливість українським дітям продовжити навчання за українською державною програмою з нового навчального року.

Читайте також: У Польщі навчається 255 тисяч дітей з України – перша леді Польщі

Крім того, опанувати актуальні IT-професії та найзатребуваніші навички на ринку праці в умовах війни зможуть громадяни України, які тимчасово виїхали за кордон.

В Українському освітньому хабі в Польщі громадяни України можуть: навчатися в українській школі; опанувати IT-професію і гнучкі навички (soft skills); навчатися українській, польській і англійській мовам; профорієнтуватися за допомогою штучного інтелекту. Також у освітньому хабі Польщі на українців чекатиме сприяння у працевлаштуванні та екскурсії.

Всі заходи в хабі є безоплатними.

На базі Українського освітнього хабу в Польщі будуть проводитися навчання і для інших країн, у яких наразі перебувають українці: Румунія, Словаччина, Угорщина, Німеччина, Чехія, Болгарія, Литва, Латвія, Естонія, Туреччина, США, Канада та Велика Британія.

Читайте також: У Кракові в рамках United24 передали $100 тисяч для допомоги дитячим лікарням України

Шкарлет висловив подяку міністру освіти і науки Республіки Польща Пшемиславу Чарнеку, а також польським колегам і партнерам за допомогу у відкритті українського осередку отримання знань. “Дякую за постійну та всебічну підтримку українського народу у нелегкий для нас час”, - додав очільник МОН.

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня у польському Кракові у рамках платформи United24 100 тисяч доларів передали для допомоги дитячим лікарням в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-