До Польщі на лікування прибули 29 поранених українських воїнів

До Польщі на лікування прибули 29 поранених українських воїнів

Фото
Укрінформ
На лікування до Польщі приїхала вже друга група поранених українських військових -  29 осіб.

Українські воїни лікуватимуться у шпиталях Малопольського (Краків) та Сілезького (Катовіце) воєводств, передає Укрінформ з посиланням на Tvn24.pl.

Поранені українські військові прибули спеціальним медичним потягом до Кракова з Перемишля. У столиці Малопольського воєводства залишилися 15 воїнів, Другу групу з 14 осіб перевезли до Катовіце.

Як зазначається українські воїни віком від 19 до 45 років травми внаслідок вогнепальних поранень, вибухів мін та снарядів. У них різний фізичний стан, але їхньому життю небезпека не загрожує.

Разом з деякими пораненими до Польщі прибули їхні близькі.

У Кракові українських воїнів зустрічав генконсул України Вячеслав Войнаровський.

Воєвода Малопольського воєводства Лукаш Кміта повідомив, що медзаклади регіону готові прийняти чергові групи поранених українських військових. За його словами, у перевезення українців до місць подальшого лікування задіяно багато служб та осіб: залізничники, медики, директори шпиталів, поліцейські, пожежники, війська тероборони Польщі.

Читайте також: За кордоном проходять лікування та реабілітацію 43 нацгвардійці

Своєю чергою воєвода Сілезького воєводства Лукаш Вєчорек наголосив, що лікування та реабілітація українських воїнів - це “чергова цеглина підтримки” України з боку Польщі та її громадян в умовах російської агресії.

Нагадаємо, перша група українських захисників - 31 поранений - прибула на лікування до Польщі 18 липня. Вони проходять лікування в 11 медзакладах Мазовецького, Люблінського та Лодзького воєводств.

Фото: PAP/Łukasz Gągulski

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-