За кордоном проходять лікування та реабілітацію 43 нацгвардійці

За кордоном проходять лікування та реабілітацію 43 нацгвардійці

Укрінформ
За кордоном проходять лікування та реабілітацію 43 військовослужбовці Нацгвардії України (НГУ).

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив начальник оперативного управління Головного управління НГУ Олексій Надточий.

«Маючи домовленості із країнами, з якими ми співпрацюємо тривалий час, вдається забезпечувати лікування і реабілітацію за кордоном наших бійців. Наразі за кордоном проходять лікування і реабілітацію 43 військовослужбовці НГУ. Ведеться робота та тривають домовленості щодо можливості продовження лікування у подальшому», - сказав Надточий.

Надточий висловив вдячність тим країнам, організаціям і волонтерам, які допомагають українським військовослужбовцям ставати до строю.

Читайте також: Реабілітаційний центр «Вайварі» прийме українських поранених вже у липні - перша леді Латвії

За словами посадовця, група розмінування НГУ продовжує обстеження територій громад, які найбільше потерпають від ворожого вогню. Серед них – Криворізький район, зокрема Зеленодольська і Апостолівська громади, що на Дніпропетровщині, населені пункти Бериславського району Херсонської області. Окрім того, водолазні групи НГУ продовжують розмінування водойм Київщини.

Надточий додав, що раніше під час проведення антитерористичних заходів спільно з СБУ, Нацполіцією, ДСНС на Чернігівщині нацгвардійці виявили 1 автомат, 5 пострілів до ПЗРК, 2 снаряди 125 мм.

Читайте також: У Києві створять реабілітаційний центр для військових і цивільних

Також військові НГУ виявили та затримали особу, яка здійснювала фотозйомку об’єктів стратегічного значення. Затриманим виявився уродженець Камчатської області, який має громадянство України. У його мобільному телефоні були фото важливих державних об’єктів, номери телефонів, що належать до регіонів і операторів мобільного зв’язку рф. Чоловіка передали співробітникам СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, нацгвардійці від початку війни затримали на блокпостах понад 3,8 тисячі правопорушників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-