Реабілітаційний центр «Вайварі» прийме українських поранених вже у липні - перша леді Латвії

Реабілітаційний центр «Вайварі» прийме українських поранених вже у липні - перша леді Латвії

Укрінформ
Перша леді Латвії Андра Левіте розказала про плани балтійської країни щодо допомоги українським воєнним і цивільним у фізичній і психологічній реабілітації.

Про це вона розповіла під час Другого міжнародного саміту перших леді та джентльменів у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«За підтримки латвійського уряду ми розширюємо нашу програму медичної підтримки для військових України. І будемо надавати реабілітаційні послуги в нашому Національному центрі реабілітації «Вайварі». Перші пацієнти мають приїхати до Латвії наприкінці липня», - сказала Левіте.

Читайте також: Перша леді Литви розповіла про перспективи розвитку Українського центру у Вільнюсі

За її словами, лікарі з «Вайварі» співпрацюють з кількома медичними установами в Україні, діляться своїм досвідом, передовими практиками для реабілітації жертв війни, включаючи можливості ортопедії та протезування. Для українських дітей, які втратили кінцівки в цій війні, Латвія надаватиме сучасні протези.

«Сьогодні в Києві ми зустрілися з двома блискучими латвійськими хірургами, які лікують поранених українських солдатів. Також є латвійські волонтери, які працюють в київських шпиталях», - поділилася Перша леді Латвії.

Читайте також: Дружини президентів Литви та Латвії відвідали Ірпінь і Бучу

Вона додала, що не менш важливою за фізичну є і психологічна реабілітація - для жертв звірств російської армії, які отримали глибокі душевні травми. Допомогу в психологічній реабілітації, особливо українським жінкам та дівчатам, надають латвійські неурядові організації, кризові центри «Marta» та «Skalbes». Також в Івано-Франківську, у співпраці з українськими партнерами, створюється реабілітаційний, інформаційно-консультативний центр допомоги жінкам, які постраждали від сексуального насильства.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні за ініціативи дружини Президента Олени Зеленської відбувся Другий міжнародний саміт перших леді та джентльменів. На заході обговорюється повоєнне майбутнє України та світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-