У Німеччині зареєстрували вже понад 900 тисяч переселенців з України

У Німеччині зареєстрували вже понад 900 тисяч переселенців з України

Укрінформ
У Німеччині офіційно зареєстровано 915 тис. переселенців з України, які були змушені залишити країну через російську агресію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Der Standard з посиланням на дані німецького МВС.

"З початку російського вторгнення 24 лютого в центральному реєстрі іноземців у Німеччині було зареєстровано понад 915 тис. біженців від війни. З них – 890 605 громадян України (станом на 19 липня)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Німеччина посилить допомогу Україні у розмінуванні та розслідуванні воєнних злочинів

Водночас вказується на те, що достеменно невідомо, скільки вимушених переселенців з України зараз перебувають у Німеччині. Це пов’язано з тим, що частина українців могли виїхати в інші країни або ж повернутися в Україну.

Згідно з реєстром, майже дві третини (65,7%) вимушених переселенців з України – дівчата та жінки. Серед дорослих три чверті (75,6%) становлять жінки і 23,9% – чоловіки. Близько 340 тис. (37,1%) – це діти та молодь віком до 18 років, значна частка з них молодшого шкільного віку (від 6 до 11 років: майже 130 тис. осіб). Близько 70 тис. вимушених переселенців з України до Німеччини – це особи старше 64 років (7,5%).

Читайте також: Відбудова України: уряд очікує восени проведення в Німеччині міжнародної конференції

Як повідомлялося, внаслідок неспровокованого російського вторгнення в Україну та цілеспрямованих обстрілів російськими загарбниками житлових районів у містах та селах України понад 6 мільйонів були змушені шукати прихистку у країнах Євросоюзу. У відповідь ЄС вперше в історії активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надає біженцям з України право перебувати на території ЄС та забезпечує базові соціальні умови, включаючи медичне обслуговування, освіту та право на працевлаштування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-