У Стамбулі відбулася наукова майстерня для дітей з України

У Стамбулі відбулася наукова майстерня для дітей з України

Фото
Укрінформ
Наукова майстерня “Науковий рух для українських дітей в Туреччині” відбулася в Стамбулі, в ході якої діти з української діаспори в Туреччині та діти, які вимушено виїхали з України після початку російської агресії, проводили наукові експерименти, хімічні досліди та створили диво-автомобіль.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Генконсульство України в Стамбулі.

“Говорячи про світову науку, нам українцям, є чим пишатися. Останній приклад: наша Марина В'язовська, яка стала другою жінкою в історії, яка виграла медаль Філдса - відзнаку, яка неофіційно відома як Нобелівська премія з математики”, - сказав на відкритті заходу генконсул України в Стамбулі Роман Недільський.

Читайте також: Зеленський нагородив орденом українку, яка отримала медаль Філдса

За його словами, українські діти створили диво-автомобіль, проводили хімічні досліди та інші цікаві наукові експерименти.

Генконсул подякував усім, хто долучився до заходу та сприяв його організації і проведенню, вручив їм подяки.

Захід було організовано Генконсульством України в Стамбулі спільно з неурядовою громадською організацією YGA (Young Guru Academy) та Українським товариством взаємодопомоги в Стамбулі.

Як повідомляв Укрінформ, у червні у Стамбулі за сприяння генконсульства проходив тижневий табір «Барвінок» для дітей вимушених мігрантів та діаспорян, який містить елементи української скаутської організації «Пласт». У програмі табору були заняття з української мови, численні майстер-класи, спортивні активності та розваги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-