ЄС оголосив про виділення ще €500 мільйонів військової допомоги Україні

ЄС оголосив про виділення ще €500 мільйонів військової допомоги Україні

Укрінформ
Європейський Союз офіційно затвердив виділення Україні ще одного траншу в обсязі 500 мільйонів євро для підвищення стійкості Збройних сил, що довело загальний обсяг наданої країні з 24 лютого військової допомоги до 2,5 мільярда євро.

Про це повідомляється на сайті Європейської ради, передає Укрінформ.

«Рада ЄС ухвалила сьогодні дві ініціативи з допомоги в межах Європейського фонду миру, що спрямовані на нарощування підтримки спроможностей і стійкості Збройних сил України з оборони територіальної цілісності та суверенітету країни та для захисту цивільного населення проти російської військової агресії. Завдяки 5-му траншу у 500 мільйонів євро, що був мобілізований сьогодні, внесок ЄС для України в межах Європейського фонду миру дорівнює 2,5 мільярда євро», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до пріоритетів, що визначених урядом України, заходи підтримки включають 490 мільйонів євро для придбання летального військового обладнання, що буде використовуватися для оборони, а також 10 мільйонів євро призначені для надання іншого обладнання та постачання, зокрема, засобів особистого захисту, пакетів першої медичної допомоги, пального тощо.

«ЄС ... рішуче підтримує Україну у її боротьбі за свободу та незалежність. Україна потребує більше зброї - ми надамо її. У цьому контексті країни-члени ЄС погодилися мобілізувати 5-й транш військової допомоги на 500 мільйонів євро, що збільшило суму на (закупівлю) військового обладнання для Збройних Сил України до 2,5 мільярда євро», - зазначив з цього приводу високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Читайте також: ВР до кінця року ухвалить необхідні для початку переговорів про вступ у ЄС закони – Стефанчук

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого Європейський Союз надає Києву потужну політичну, економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу. Вперше ЄС надав військову підтримку країні, що перебуває у стані активних бойових дій, для реалізації права України на самозахист.

Попередні транші військової допомоги, по 500 мільйонів євро кожний, у межах Європейського фонду миру (інструмент, який використовується ЄС для підтримки заходів в межах спільної політики з безпеки й оборони та для підтримання операцій за кордоном), були виділені 28 лютого, 23 березня, 13 квітня та 23 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-