NFT-музей MetaHistory зібрав понад $1 мільйон для України

NFT-музей MetaHistory зібрав понад $1 мільйон для України

Укрінформ
NFT-музей MetaHistory зібрав понад 1 млн доларів на допомогу Україні.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство цифрової трансформації України повідомляє у Телеграмі.

«Перший в Україні NFT-музей війни вже зібрав понад 1 млн доларів від продажу двох NFT-колекцій Warline. Кожен з експонатів розповідає про перебіг війни від початку російського вторгнення», - ідеться в повідомленні.

Усі виручені кошти надходять до криптофонду Aid For Ukraine для допомоги Збройним силам України.

«Ми вже придбали автомобілі на передову, техніку та багато необхідної амуніції для наших захисників. Сьогодні команда проєкту зарелізила третю NFT-колекцію Warline. Вона вже доступна на сайті музею», - сказано в повідомленні.

Музей війни MetaHistory у партнерстві з Міністерством культури та інформаційної політики покаже спеціальну колекцію NFT-артів авторства найкращих українських цифрових художників. Отримані кошти підуть на реставрацію та відновлення архітектурних пам’яток, зруйнованих росією.

«За шість місяців війни в Україні росіяни зруйнували сотні наших музеїв, театрів та будинків культури. Українській культурі та національній спадщині завдано шкоди майже на 6 млрд євро, і судячи з дій та намірів рф, ця цифра буде лише збільшуватися. Саме тому вже сьогодні важливо підтримувати сучасні ініціативи та креативні проєкти з відновлення унікальної культурної спадщини України, залучаючи до процесу якомога ширше коло небайдужих людей», – зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Читайте також: Вінницькі волонтери завдяки благодійному NFT-проєкту придбали автівку для ЗСУ

MetaHistory був створений через місяць від початку повномасштабного російського вторгнення і станом на сьогодні вже зібрав майже $1,2 млн для криптофонду Aid For Ukraine, який ініціювало Міністерство цифрової трансформації разом з українською криптоплатформою KUNA та блокчейн-компанією Everstake. Музей збирає гроші, продаючи колекції NFT-артів під назвою Warline та Avatars for Ukraine – це набір творів цифрового мистецтва, який у хронологічному порядку висвітлює кожну важливу подію у російсько-українській війні.

Наприкінці травня МКІП стало офіційним партнером музею MetaHistory, розпочавши спільну роботу над кількома спеціальними NFT-колекціями. 100% коштів з продажу цифрових творів будуть спрямовані на відновлення українських закладів культури.

Поціновувачі цифрового мистецтва та колекціонери зможуть придбати твори зі спеціальної колекції «Аватари для України» Vol.2, яку створили найкращі українські digital-художники та розробники відеоігор. Також буде презентована спецколекція, присвячена містам України, створена спільно з мікростоковою онлайн-платформою Depositphotos.

У серпні Міністерство культури та інформаційної політики, Depositphotos та команда проєкту MetaHistory проведуть спільну презентацію зазначених колекцій у віртуальному виставковому просторі у Metaverse.

Як повідомлялося, музей Метаісторії запустила NFT-спільнота за підтримки Мінцифри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-