Австралія і Франція передали в Україну гумвантаж із дозиметрами та засобами захисту

Австралія і Франція передали в Україну гумвантаж із дозиметрами та засобами захисту

Укрінформ
Гуманітарний вантаж із засобами індивідуального захисту, дозиметричними та радіометричними приладами надійшов у середу до Держатомрегулювання та ДП НАЕК "Енергоатом" від Австралії та Франції.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі, що є в розпорядженні агентства.

Ця допомога надається Україні в рамках Мережі реагування та допомоги МАГАТЕ (RANET) відповідно до положень Конвенції про допомогу у випадку ядерної аварії або радіаційної аварійної ситуації.

22 квітня та 28 квітня 2022 року, за рекомендацією МАГАТЕ, Державна інспекція ядерного регулювання України та Державна служба України з надзвичайних ситуацій, як компетентні органи за конвенціями про оповіщення та допомогу, надіслали запити до Центру з питань інцидентів та надзвичайних ситуацій (ІЕС) МАГАТЕ щодо отримання обладнання та засобів захисту, необхідних для підтримки ядерної безпеки, фізичного захисту, аварійної готовності та гарантій в умовах повномасштабної військової агресії рф проти України, що триває з 24 лютого 2022 року.

Читайте також: Гарантувати безпеку місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС неможливо, доки там загарбники

У рамках механізму RANET допомогу Україні вже запропонували 12 країн – Австралія, США, Румунія, Угорщина, Франція, Німеччина, Швеція, Ізраїль, Японія, Канада, Швейцарія, Іспанія. Отримувачами такої допомоги є експлуатуючі організації ядерних установок та сховищ для захоронення радіоактивних відходів, інші ліцензіати у сфері використання ядерної енергії, а також центральні та місцеві органи виконавчої влади, що згідно із законодавством відповідають за забезпечення ядерної та радіаційної безпеки.

Мережа RANET створена МАГАТЕ як оперативний інструмент для підтримки практичної реалізації Конвенції про допомогу у разі ядерної аварії або радіаційної аварійної ситуації. RANET - інтегрована система координації міжнародної допомоги, що забезпечує організацію оперативної допомоги з консультацій (експертів з реагування) та навчання, надання необхідного обладнання та матеріалів, виїзд кваліфікованого персоналу на місце подій тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-