Україна запросила Литву після перемоги долучитися до 600 перспективних інвестиційних проєктів

Україна запросила Литву після перемоги долучитися до 600 перспективних інвестиційних проєктів

Інфографіка
Укрінформ
Україна запропонувала литовському бізнесу долучитися до заходів з відновлення та перебудови української економіки після перемоги у війні. Для інвестування підготовлено 614 перспективних проєктів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Після перемоги України економічні відносини з Литвою мають вийти на новий рівень. Йдеться про тісну економічну співпрацю та участь литовських партнерів у масштабних проєктах відновлення України», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що питання економічного співробітництва країн були обговорені під час міжнародної конференції Rebuild Ukraine.

Інфографіка: Міністерство економіки України

Зокрема, українські урядовці представили литовським колегам «Інвестиційне меню», що базується на основних заходах з відновлення та перебудови української економіки. Литовському бізнесу запропоновано долучитися до інвестування в 614 перспективних проєктів із 8 пріоритетних галузей і секторів — оборонно-промисловий комплекс, агропромисловий комплекс, металургія, машинобудування, енергетика, добувна промисловість, меблева і деревообробна галузі та логістика.

У Мінекономіки зазначили, що по кожному з цих проєктів проведено розрахунки інвестиційних потреб і можливостей, тож ключові асоціації та компанії Литви вже зараз можуть обрати перспективні для себе проєкти для інвестування.

У міністерстві підкреслили, що нарощення товарообігу з Литвою матиме пріоритетне значення в розбудові післявоєнної економіки.

Читайте також: Не слід здригатися від кожної заяви москви - президент Литви

Як повідомлялося, Литва переведе на рахунок у Національному банку України додаткові 10 млн євро на термінові відновлювальні роботи. За словами прем'єр-міністра Литви Інгріди Шимоніте, обсяги двосторонньої допомоги Литви Україні та підтримки біженців в Литві вже перевищують півмільярда євро. Виступаючи на конференції з відновлення України у швейцарському Лугано, глава литовського уряду підкреслила, що «Литва підтримуватиме Україну до вашої і нашої перемоги і після неї».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-